Soome rahvasaadik avalikustas kahtlusaluse lapsevägistaja nime ja sellest tõusis skandaal

Soome põlissoomlaste erakonna aseesimees ja rahvasaadik Riikka Purra avalikustas kahtlusaluse lapsevägistaja nime veel enne mehe süüdi mõistmist, mistõttu tõusis sellest Soome meedias skandaal.

Nimelt on Soomes meedias reeglina tavaks, et isegi raskete kuritegude puhul kurjategija nime enne kohtupidamise algust ei avalikustata.

Purra põhjendas MTV-le aga isiku nime avaldamist sellega, et meedias oli mehe kohta kasutatud nime „Onu” ja et ta on Helsingi Laajasalo mees ning sündinud 1950ndatel, mis võib jätta mulje, et tegemist on Helsingis sündinud soomlasega. Tegelikkuses aga on mees välismaalane.

Ühtlasi ütles Purra, et isegi kui mees süüdi mõistetakse, on karistus väike, sest Soomes on liiga leebed karistused seksuaalkuritegude eest. Purra meelest avalikustatakse ka soomlastest kurjategijate nimesid palju julgemalt kui välismaalaste omi, mistõttu ei näe ta nime avaldamises sotsiaalmeedias mingit probleemi. Pigem on Purra väitel probleem selles, et raskeid kuritegusid toime pannud välismaalasi kaitstakse, nagu juhtus Oulu lapsevägistamise juhtumi puhul.

Kommentaarid
(Külastatud 1,047 korda, 1 külastust täna)