Soome piirab välismaa taustaga inimeste töötamist piirivalves

Soome piirab alates 1. juulist 2019 piirivalve sõjaväelistes ametites töötamist. Edaspidi võidakse isik ametisse nimetada vaid siis, kui isikul pole teise riigi kodakondsust ega pole muud seoses teise riigiga, mis võib ohustada Soome riigi turvalisust, riigikaitsest, Soome rahvusvahelisi suhteid või teenistust piirivalves.

Samasugust usaldusväärsust eeldatakse siseministeeriumi info kohaselt ka neilt, kes õpivad ohvitseriks või kes asuvad õppima piirivalve kursustele.

Usaldusväärsuse hindamisel omab tähtsust asjaolu, kuivõrd võib seotus välisriigiga ahvatleda isikut soovimatule mõjutustegevusele.

Välismaaga seotus võetakse arvesse eelkõige inimese enda huvides ja tema kaitseks. Isik võib oma seotuse tõttu sattuda olukorda, kus teda või tema lähedasi ähvardatakse või isikut mõjutatakse tegutsema tema tööülesannete vastaselt.

Kommentaarid
(Külastatud 130 korda, 1 külastust täna)