Soome meteoroloogi karm prognoos: Soome jahtub

Soome jahtub ja jäämereline ilm jätkub. 20-kraadist sooja pole Soome niipea oodata.

Kirdest tuleb Soome kogu aeg juurde külma õhku, mis pärineb Jäämerelt. Soome ilmateenistuse info kohaselt on ilm praegust aastaaega arvestades väga külm, vahendab Ilta-Sanomat.

Nädala lõpus on Soome oodata juba öökülma, mis tähendab, et temperatuur langeb maapinna ligidal miinuskraadideni. Täna, kolmapäeval oli veel mõnel pool 20 kraadi sooja, aga sellised temperatuurid võib nüüd pikaks ajaks unustada.

Temperatuur langeb Soomes nüüd 15 kraadi kanti. Järgmisel nädalal ei tule samuti 20 soojakraadi.

Meteorologilta synkät madonluvut kesäsäälle – Suomi jäähtyy

Suomi jäähtyy. Jäämerellinen kesä jatkuu. Koillisesta alkaa virrata Suomeen uutta kylmää ilmaa, jonka lähtöperä on Jäämerellä, ja eteen työnnetty, Suomessa operoiva tukikohta Vienanmeren seutuvilla. Ilmatieteen laitoksen mukaan Suomeen virtaava ilma on “vuodenaikaan nähden kylmää”. Vuodenaika on kesä. Aivan erityisesti jäähtyy Suomen itäraja Pohjois-Karjalasta ylöspäin, ja Inarin-Lappi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,530 korda, 1 külastust täna)