Soome mees tappis teise mehe, lõikas otsast suguelundid, läks sauna, jõi kohvi ja helistas siis ise politseisse

Soome kohus mõistis eluaegse vangistuse Soome mehele Lauri Juhani Savolainenile, kes eelmise aasta oktoobris surmas oma korteris Hämeenlinnas talle külla tulnud mehe.

Mehele tehti kohtupsühhiaatriline ekspertiis ja ta tunnistati süüdivaks. Ta oli koos teise mehega tarvitanud enda korteris alkoholi, kui tekkis tüli, mis päädis vägivallaga. Mehed kaklesid, kuni Savolainen tappis teise mehe noaga, vahendab MTV.

Kohtu materjalidest selgub, et ohvri peas, kaelal, seljal, rindkeres ja kõhus oli kokku 31 lõike- ja torkehaava. Ohver suri sügava kaelahaava ja kaela-arteri läbilõikamise tagajärjel.

Vägivald oli jõhker, kuna Savolainen oli lükanud oma näpu läbi ohvri hingetoru. Savolainen ise ütles, et ründas „vapsikuna” teist meest tolle tüütu norimise pärast. Pärast kaklust ja kägistamist surmas ta teise mehe noalöökidega. Pärast seda pühkis ta põranda verest puhtaks, käis saunas, sõi, tegi kohvi ja pesi puhtaks noad. Pärast seda helistas mees häirekeskusse ja teatas juhtunust.

Pärast surmamist oli mees lõiganud kääridega otsast teise mehe suguelundid. Savolainen ise eitas mõrva, kuigi tunnistas, et tappis teise mehe. Ta süüdistas teist meest ärritamises, aga ütles, et tal polnud kavatsust tappa.

Savolainen ütles, et oli tarvitanud alkoholi enne seda pea iga päev ja kehvasti söönud. Ta ütles, et oli väga kehvas olukorras ja teisel mehel oli võimalus end kaitsta. Mees ütles kohtus, et pole otsusega rahul ja kaebab selle edasi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,836 korda, 1 külastust täna)