Soome kohal olid helendavad ööpilved

NASA satelliit tuvastas Soome kohal helendavad ööpilved. 12. juunil tehtud pildil on näha pilved, mis piirnevad Soomega.

Tegemist on pilvedega, mis peegeldavad päiksevalgust ja seetõttu nad helendavad ka siis, kui päike on juba loojunud, edastab space.com.

Helendavate ööpilvede hooaeg algab põhjapoolkeral maikuu lõpus ja neid võib näha augustini välja. NASA satelliidi tehtud pildilt on näha, kuidas pilve serv on kohe Soome piiri ääres, aga mõned kergemad pilved on ka Soome kohal.

Unusual Noctilucent Clouds Shimmer at North Pole in Satellite View

(Image: © NASA/University of Colorado Boulder/Joshua Stevens) An eerie image of Earth’s North Pole shows the effects on our planet’s reflectivity when an unusual type of cloud forms. The image, which is based on data acquired on June 12, shows noctilucent clouds, which are clouds that appear in twilight during the hour after the sun has set.

Kommentaarid
(Külastatud 267 korda, 1 külastust täna)