Soome kahtlusalune narkokurjategija on sisse kirjutatud eramajja Tallinas Nõmmel, kus elab veel kümneid soomlasi

Soome kahtlusalune narkokurjategija ja fitness-kaunitari Sofia Belórfi elukaaslane Niko Ranta-aho on elanud luksuslikku elu Marbellas, aga sisse kirjutatud ametlikult ühte majja Eestis, täpsemalt Tallinnas Nõmmel.

Samasse majja on sisse kirjutatud veel kümneid soomlasi, kelle hulk võib olla isegi üle saja. Niko Ranta-aho ametlik aadress on olnud selles majas alates 2014. aastast, vahendab Iltalehti.

Soome Iltalehti käis kohal ja nägi, et Ranta-aho on sisse kirjutatud väga kehvas olukorras majja. Maja elanikud rääkisid, et majas on vaid kaks korterit ja seal pole nähtud ühtegi soomlast. Maja postkasti aga tuleb saadetisi nii Ranta-ahole kui paljudele teistele soomlastele, kes aga pole seal kunagi elanud ega isegi mitte seal käinud. Soomlasi on aga majja sisse kirjutatud üle saja.

Nõmme maja kuulub ühele firmale, mis omakorda kuulub ühele Eesti tuntud riiulifirmade müüjale. Sellelt mehelt on ostnud Eestis firma eri põhjustel tuhanded soomlased. Soomlased ostavad sellelt mehelt ka aadressi teenust ehk maksavad selle eest, et nad pandaks kirja sellistesse majadesse nagu Nõmme maja.

Niko Ranta-aho asutas Eestis samuti oma firma 2014. aastal. Firma tegevusalaks on „kliendikontaktide loomine eri turgudel” ja selle omakapital on väikseim võimalik summa ehk ligi 2500 eurot. Aadressiks märgiti riiulifirmade müüja kontor ehk Nõmme maja.

Ranta-aho Eesti firma aruanded näitavad, et ettevõtte tegevus käima ei läinud. Aastal 2014 oli käive 5000 eurot ja kulud 10 000 eurot ehk kahjum oli 5000 eurot. Järgmisel aastal oli käive veel väiksem ja Ranta-aho andis teada, et sulgeb firma. Eesti ametivõimud pole firmat veel likvideerinud, aga sellele on antud hoiatus. Hoiatus on antud 2018. aasta aprillis, aga firma on jätkuvalt registris.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/3939f600-d854-4b53-aa09-20e30948ff1b

Kommentaarid
(Külastatud 1,497 korda, 1 külastust täna)