Soome eramaja aknal lehvis natsilipp

Kesk-Soomes Tampere ligidal Ruovesi vallas lehvis natsilipp majal, kuhu veel hiljuti oli registreeritud põlissoomlaste erakonna kontor.

Väljaanne Helsingin Sanomat sai teate lipu kohta lugejatelt, kes saatsid pildi. Majas elanud põlissoomlaste erakonna esindaja eitas, et need lipud talle kuulusid.

Põlissoomlaste esindaja elas majas paar aastat ja kolis välja tänavu jaanuaris. Esindaja väitel oli see tema eluase ja seal pole toimunud mingit erakonna tegevust. Maja aadress on põlissoomlaste lehel kirjas ainult seetõttu, et sinna tuli erakonna post. Esindaja väitel ei saanud tema lippu sinna panna, kuna talle natslus ei meeldi.

Põlissoomlaste esindaja väitel on ta migratsiooni ja islami vastu, aga Hitler hoopis soosis islamiusku, seetõttu ei saa tema selle lipuga seotud olla. Haakrist ehk svastika on aga üleüldse vana hindu sümbol, mis tähistab pühadust ja headust.

Põlissoomlaste esindaja väitel elab praegu majas üks radikaalsem inimene, kellele see lipp arvatavalt kuulub.

Maja omanik aga väidab, et lipud olid seal juba enne aastavahetust. Tema väitel jättis erakonna esindaja sinna maha nii lipud kui mingid plakatid. Korterit pole pärast seda kellelegi teisele välja üüritud. Omanik võttis käesoleval nädalal need lipud akende eest ära.

Maja omaniku väitel oli natsilipu peale pandud keelumärk, mistõttu oli tegemist pigem antifašistliku sümboliga. Ta ei saa aru, kuidas see paistis välja nagu natsipipp. Ühtlasi polnud omanik teadlik, et maja oli kirjas kui põlissoomlaste esindus.

Ruoveden perussuomalaisten osoitteeksi merkityn talon ikkunassa roikkui natsilippuja

Ruoveden Perussuomalaisten virallisille verkkosivuille merkityssä osoitteessa sijaitsevan asunnon ikkunoissa roikkuivat vielä alkuviikosta natsiliput. Helsingin Sanomat sai tiedon ja kuvan lipuista kahdelta lukijaltaan, jotka ajoivat Tampereelta Ruovedelle ja näkivät liput matkalla. Googlaamalla asunnon osoitteen he saivat selville, että se on merkitty Ruoveden perussuomalaisten osoitteeksi yhdistyksen verkkosivuilla.

Kommentaarid
(Külastatud 209 korda, 1 külastust täna)