Soome eestlased kavandavad juba õlle toomist Hispaaniast, kus 24 purki maksab 5,49 euri

Eestis langetati õlle aktsiisi 25 protsenti, mis tähendab, et 24 purgiga õllekohvri hind langes 11,90 euro peale. Soome eestlased aga arutavad juba sotsiaalmeedias, kuidas  tuua õlut Hispaaniast, kus sama koguse hind on 5,49 eurot.

Võrdluseks, Soomes maksab selline kogus õlut poes 33 eurot, vahe Hispaaniaga on 6-kordne.

Sotsiaalmeedia Soome eestlaste grupis jagati Lõunaeestlase uudist selle kohta, et Hispaanias maksab 24 purki õlut 5,49 eurot. Lisaks müüakse Hispaanias toidupoes vabalt 96-protsendilist etüülpiiritust, mille pool liitrit maksab 1,18 eurot.

PILTUUDIS: Aga Hispaanias maksab 24 purki õlut 5,49 – Lõunaeestlane

Eestis ollakse pärast maksulangetust hullumas 24 purgiga õllekohvri hinnast 11,90, aga Lääne-Euroopas Hispaanias maksab sama asi 5,49 ilma mingi langetuseta. Pole vist raske arvata, miks Hispaanias turism õitseb ja miks soomlased sinna tuhandete viisi elama trügivad. Üks pilt veel: tavalises toidupoes on Hispaanias müügil etüülpiiritus.

Kommentaarid
(Külastatud 1,033 korda, 1 külastust täna)