Šokeeriv pilt: soomlane sai valuvaigistist suure lööbe

23-aastane soomlane Kim sai juuni lõpus tavalisest valuvaigistist ägeda allergilise reaktsiooni, mis tähendas villilist löövet ja 40-kraadist palavikku.

Helsingi noormees pidi üle elama õuduste hetked, kui viiruse tõttu võetud valuvaigisti tekitas reaktsiooni, mis vajas haiglaravi, vahendab MTV.

Noormees läks pärast ravimi võtmist voodisse ja märkas kehal täpikesi. Mõne aja pärast helistas ta arstile ja näitas oma olukorda. Lööve oli isegi suus. Noormees räägib, et see oli jube pilt, ja tal oli 40-kraadine palavik.

Arstid kahtlustasid noormehel leetreid ja punetisi. Alles haiglast lahkudes selgus, et tegemist oli ravimi toimeaine ibuprofeeni tekitatud lööbega. Üllatav oli asi seetõttu, et noormees oli varemgi seda ravimit kasutanud ja ilma mingite probleemideta.

Ibuprofeeni eesmärk on võtta ära valu ning põletik ja alandada palavikku, aga noormehe puhul juhtus vastupidine. Tal läks paremaks alles siis, kui ibuprofeen ära jäeti.

Haiglas käidi ükshaaval läbi kõik välisreisid ning inimesed, kellega ta kokku oli puutunud. Kogu elu analüüsiti läbi, aga midagi ei leitud. Lõpus märgiti diagnoosiks allergiline reaktsioon.

Tegemist oli organismi ägeda reaktsiooniga ravimina võetud ibuprofeenile. Noormehel pole soovitav tulevikus selliseid ravimeid enam tarvitada. Haiguspilt sarnanes Sweeti sündroomile ehk palavikulisele neutrofiilsele dermatoosile.

Nüüd tunneb noormees end juba paremini, aga tema haiguspuhkus veel jätkub. Tulevikus kavatseb noormees võtta valuvaigistit ainult tugeva valu puhul. Noormehe väitel tal ravimite suhtes hirmu ei tekkinud.

Kommentaarid
(Külastatud 2,378 korda, 1 külastust täna)