Skandaal Soomes: väike laps korjas muusikafestivali ajal pudeleid ja jõi need tühjaks

Soomes on tekitanud skandaali väike laps, kes käis reede õhtul Jyväskyläs Suomipop muusikafestivali ajal ringi, korjas pudeleid ja jõi tühjaks nende pärad.

Tegemist oli rahva seas olnud 5-6-aastase lapsega, kes äratas ühe festivalil olnud naise tähelepanu. Poris sotsiaaltöötajana ametis olev naine võttis ühendust kohapeal olnud politseiga, kes aga algul ei tahtnud vedu võtta. Politsei oli öelnud, et lapsed käivad seal iga päev. Siis teatasid politseinikud, et on kohale kutsunud valvesotsiaaltöötaja, vahendab MTV.

Naine kirjeldas asja Twitteri sissekandes. Ta oli näinud veel üht, ligi 10-aastast poissi samuti pudeleid korjamas. Ilmselt olid lapsed koos.

Pärast seda võttis naine ühendust festivali turvatöötajatega, kes olid samuti olnud mures asja pärast. Turvatöötaja oli näinud, kuidas väike tüdruk võttis maast longero purgi ja jõi selle tühjaks. Turvatöötaja võttis ühendust häirekeskusega. Siis tulid kohale festivali vabatahtlikud töötajad, kes rääkisid, et lapsed saadeti ära koju. Selleks ajaks, kui valvesotsiaaltöötaja kohale jõudis, olid lapsed juba lahkunud.

Politsei oli naisele rääkinud, et mõnes teises kultuuris on tavaks, et lapsed on õhtul hilja väljas. Naine samas ei taha sellist asja uskuda, et on kultuure, kus lastakse lastel hilja õhtul omapäi väljas olla ja pudelipõhjasid tühjendada.

Politsei ei taha asjas seisukohta võtta, kuna asja kohta pole veel ametlikult avaldust tehtud, edastab Ilta-Sanomat.

Minka Leino-Holm on Twitter

Bongasin viikonloppuna klo 23:30 maissa festarialueen porteilta n. 5-6-vuotiaan lapsen, joka keräsi pulloja hörppien pohjat. Siitähän alkoi melko operaatio. Poliisipartion mukaan en ymmärrä kulttuurieroja, pitäisi kuulemma relata vähän.

Kommentaarid
(Külastatud 278 korda, 1 külastust täna)