Saksa kohus otsustas, et ISIS-e pruut tuleb tagasi tuua

Saksamaa keeldus abistamast nn ISIS-e pruuti ja tema kolme last. Pere kaebas asja kohtusse ja kohus otsustas, et pruut tuleb tagasi tuua.

ISIS-e võitleja naine ja tema kolm last tuleb kohtu otsuse kohaselt tagasi tuua, vahendab BBC.

Pere kaebas Saksa välisministeeriumi kohtusse pärast seda, kui ametivõimud keeldusid naise tagasituleku abistamisest. Tegemist on esimese sellise otsusega Saksamaal. Nüüd on oodata suuremal hulgal samalaadseid otsuseid. Seni oldi Saksamaal valmis nn ISIS-e pruutide laste tagasitoomiseks.

Saksamaa ja paljud teised riigid on seisukohal, et praegu Süürias al-Holi pagulaslaagris viibivad ISIS-e pruudid kujutavad endast ohtu julgeolekule. Riigid on seni käitunud erinevalt. Prantsusmaa on otsustanud tagasi tuua ainult lapsed. Suurbritannia on aga võtnud ISIS-e pruutidelt kodakondsuse.

Laagris on ka terve hulk Soome kodanikke, kelle saatust hetkel arutatakse, vahendab MTV. Laagris on teadaolevalt 11 soome naist ja nende 33 last. Soome kaitsepolitsei pole täpset arvu avalikustanud. Peaminister Antti Rinne on varem öelnud, et lahenduse leidmist raskendab asjaolu, et mitmed laagris olevad soomlannad on kuritegudes kahtlusalused.

IS wife must be repatriated, rules German court

A Berlin court has ruled that the government must repatriate the German wife of a suspected Islamic State (IS) group fighter and her three children. The court said the children would suffer if they remained in the al-Hol refugee camp in Syria.

Kommentaarid
(Külastatud 265 korda, 1 külastust täna)