Pururikas Šveitsi küla keeldus vastu võtmast 10 pagulast, maksab meelsamini 260 000 eurot trahvi

Pururikas Švetsi küla keeldus vastu võtmast 10 pagulast, mis neile oli määratud ja selle asemel on valmis maksma 260 000 eurot trahvi. Külavanema väitel on pagulasi parem aidata neile raha saatmisega.

Šveitsi valitsus on otsustanud vastu võtta 50 000 pagulast ja selleks on igale 26 kantonile seatud teatud kvoodid, et pagulased jagada ära terve maa peale. Aargau kantonis asuv Oberwil-Liele küla on aga valmis pigem maksma 260 000 eurot trahvi kui võtma vastu 10 pagulast, vahendab Independent.

Külas korraldati enne seda rahvahääletus, kus 52 protsenti elanikest olid pagulaste vastu. Oberwil-Liele on üks Euroopa vanimaid külasid ja selle 2200 elanikust on 330 miljonärid.

Üks küla elanik ütles, et nad ei taha pagulasi, nii lihtne see ongi. Külas on inimesed töötanud terve elu, et küla oleks ilus ja nüüd ei taheta seda kõike ära rikkuda. Küla jaoks pagulased lihtsalt ei sobi.

Külavanem Andreas Glarner märgib, et pagulaste vastu võtmata jätmine pole rassistlik. Külaelanikele ei öeldud, kas pagulased tulevad Süüriast või on nad lihtsalt majanduspõgenikud kusagilt mujalt. Süüria pagulasi on vaja aidata, aga neile oleks parem, kui neid aidataks nende kodule lähemal.

Külavanema väitel võiks pagulastele pigem saata raha, aga nende majutamine Šveitsis saadab ülejäänud pagulastele väga vale signaali. See tooks kaasa selle, et veel rohkem pagulasi tahab ületada Vahemerd ja maksta selle eest salakaubavedajatele. Pagulased ei õpiks tulles keelt ära. Ja neil, kel on lapsed, tuleks panna lapsed kooli ning nendega tuleks eraldi tegeleda.

A Swiss village has banned refugees, and decided to pay a £200,000 fine instead

A Swiss village, one of the wealthiest in Europe, has refused to take in its government imposed quota of asylum seekers, voting to pay a fine of £200,000 instead. The residents of Oberwil-Lieli, where there are 300 millionaires among a population of 2,200, voted “no” in a referendum over whether to accept just 10 refugees.

Kommentaarid
(Külastatud 1,401 korda, 1 külastust täna)