Põlissoomlaste toetus tõuseb Soomes mühinal, ülejäänud suuremate erakondade toetus langeb

Põlissoomlaste toetus kasvab Soomes mühinal ja oli juulikuus 20,7 protsenti. Ülejäänud suuremate erakondade toetus on languses.

Põlissoomlastele järgnesid teine opositsioonipartei koonderakond 16,7 protsendiga, valitsuse juhiv erakond sotsid 16,5 protsendiga, rohelised 14 protsendiga ja keskerakond 12,2 preotsendiga, selgib Helsingin Sanomate tellitud uuringust.

Põlissoomlaste toetuse tõus on erakordne. Veel aastat tagasi oli erakonna toetus kõigest 7,8 protsenti. Aastaga on toetus kasvanud üle kahe korra. Sellist asja pole Soomes viimasel ajal olnud, tunnistas TNS Kantari uuringujuht Sakari Nurmela.

Teine tõusev erakond Soomes on rohelised. Uuring viidi läbi 1-27. juulini ja küsitleti kokku 2248 inimest. 28 protsenti vastajatest oma eelistust ei öelnud.

HS-gallup: Perussuomalaisten kannatus kasvoi jälleen: “Vastaavaa ei ole viime aikoina nähty”, arvioi tutkija

Perussuomalaisten kannatus on kasvanut jälleen HS:n gallupissa. Vastaavasti Sdp:n, kokoomuksen ja keskustan kannatus on hieman pienentynyt. TNS Kantarin toteuttaman gallupin perusteella perussuomalaisia äänestäisi nyt 20,7 prosenttia suomalaisista eli 1,5 prosenttiyksikköä enemmän kuin viime kesäkuussa. Puolue jatkaa Suomen selvästi kannatetuimpana poliittisena puolueena. Kokoomuksen kannatus on toiseksi suurin, 16,7 prosenttia.

Kommentaarid
(Külastatud 266 korda, 1 külastust täna)