Nunnumeeter põhjas: Soome naine päästis siili, aga siis selgus üllatus (lisatud video)

Soome lääneosas Kauhajokil elav naine päästis ühe siili, aga siis selgus, et loomake oli poegimas ja päästetud sai terve pesakond.

Siiliema Dumbo toodi Tanja juurde vigastatuna juunikuus. Naine tegeleb koos grupiga vabatahtlikult siilide abistamisega. Gruppi kuulub 15 liiget. Siiliema oli olnud mingis õnnetuses, ilmselt oli jalgrattalt löögi saanud.

Siil oli kaks nädalat naise juures. Kui teda vabadusse hakati laskma, siis selgus üllatus. Kui mindi siili vabadusse laskma, siis oli pesas terve hulk poegi. Pojad olid 2-3 päeva vanused. See oli täielik üllatus, vahendab MTV.

Kui siil toodi ja teda abistama hakati, siis oli ta väga pelglik, oli pidevalt keras ning ei olnud võimalik isegi tema sugu tuvastada. Ilmselt oli juba siis siilil soov pesakonda kaitsta.

Praegu on pojad 6 nädala vanused. Kaheksa nädala vanused pojad on juba iseseisvad ja nad võib loodusesse lahti lasta. Siilipoegadele on pandud nimed Troonide Mängu sarja kangelaste järgi: Sansa, Tyrion, Jaime, Arya, Tormund, Bran, Daenerys, Cersei ja Jon.

Soome loomakaitsjate info kohaselt iseseisvuvad siilipojad paari kuu vanustena. Siis kaalub siilipoeg ligi 250 grammi. Kui loodusest leitakse sellest väiksem poeg, kes on halvas olukorras, siis tuleks ta anda spetsialistide hoole alla. Kärbsed munevad halvas olukorras poegade nahale mune. Kärbsemunad näevad välja nagu väiksed riisiterad siili kõrvade ja silmade piirkonnas. Selline siilipoeg vajab kohest abi.

Siile võib toita näiteks kassitoidu ja keedetud kalaga. Piimatooteid ei tohi siilile anda. Siilile võib ehitada talveks talvekodu.

Siin on väikestest siilidest video:

Kommentaarid
(Külastatud 1,597 korda, 1 külastust täna)