Kuumus asendus üleöö pakasega: Soomes oli juba öökülm

Soomes Pohjanmaal mõõdeti täna hommikul maapinna ligidal juba 2 kraadi külma. Suur 30-kraadine kuumus asendus üleöö pakasega.

Pohjanmaal oli täna hommikul juba hall maas. Esimene hallaöö oli vastu teisipäeva ja halla võib esineda mitmel päeval, vahendab Iltalehti.

Pohjanmaalla alle -2 astetta – näin nopeasti helle muuttui hallaksi

Hallalla tarkoitetaan tilannetta, jossa maan pinnan lämpötila laskee pakkasen puolelle. Hallaa aiheuttaa vähäinen pilvisyys. Lämpimät heinäkuun kesäyöt ovat viime päivinä olleet vain kaunis muisto erityisesti Pohjois-Savossa ja Pohjanmaalla. Lämpötila maanpinnan lähellä laski maanantain ja tiistain välisenä yönä pakkaselle Vesannolla, Alajärvellä, Halsuassa ja Vaalassa. -  Alin -2,1 asteen lukema mitattiin Halsualla, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Pyry Poutanen.

Kommentaarid
(Külastatud 853 korda, 1 külastust täna)