Keskealise soome naise poeg sai süüdistuse enesetapu abistamises

Keskealine soome naine tahtis teha enesetappu ja palus poega teda selles abistada. Poeg süstis emale kanget narkootilist lahust ja sai selle eest süüdistuse.

Naisel oli pärast süsti tegemist eriti halb olla, mattis hinge ja ta viidi haiglasse. Tänu haiglas saadud ravile jäi naine ellu, vahendab Iltalehti.

Haiglas tuvastatai naisel 2,3-promilline joove ning ta oli saanud valuvaigistit. Naise verest leiti buprenorfiini, bensodiasepiini, amfetamiini ja fentanüüli. Juhtum oli 15. märtsil Soome lõunaosas Lohjal.

Seoses juhtunuga tärkas kahtlus, et tegemist oli kuriteoga ja naine oli kannatanu. Naise 30ndates eluaastates ettevõtjana tegutsev poeg võeti 9. aprillil kinni ning võeti hiljem mõrvakatses kahtlustatuna vahi alla.

31-aastane Lohja mees peab süüdistuse alusel kandma kohtulikku vastutust, et ta andis emale amfetamiini sisaldavat vedelikku.

Süüdistuse kohaselt oli ema pojale helistanud ja palunud aidata tal teha enesetappu. Poeg oli lubanud seepeale ema ära tappa. Praktikas nägi see välja nii, et poeg tuli ema juurde koos amfetamiini sisaldava süstlaga. Süüalune üritas seda naisele veeni süstida, aga see ei õnnestunud. Arst tuvastas naise käevarrel süstlajäljed.

Naise enesetunne halvenes, kuna ta oli tarvitanud alkoholi ja võtnud valuvaigisteid. Etanool, valivaigistid ja amfetamiin koos põhjustasid eluohtliku olukorra.

Mees on asja sellisel kujul üles tunnistanud. Prokuratuur esitas mehele ka süüdistuse narkokuriteos, kuna kasutatud oli keelatud ainet. 31-aastane mees on väikeettevõtja ja varasem rikkumine on olnud joobes juhtimine. Prokurör nõuab mehele aga vähemalt kolme aasta pikkust vangistust. Kohtu otsus asjas tuleb paari nädala pärast.

Syyte: poika avusti äitiään itsemurhan yrityksessä Lohjalla – sairaalaan kiidätetty nainen pelastui hoidon ansiosta

Keski-ikäinen nainen joutui hengenvaaralliseen tilaan nautittuaan alkoholia, kipulääkettä sekä amfetaaminia sisältävää nestettä.

Kommentaarid
(Külastatud 254 korda, 1 külastust täna)