Kas borrelioos on laborist välja pääsenud bioloogiline relv? USA kaitseministeerium peab aru andma

USA parlament Kongress on teinud kaitseministeeriumile Pentagon järelpärimise, kas puuke on kasutatud bioloogilise relva eksperimentides.

Nimelt on tekkinud kahtlus, et maailmas levinud borrelioos ehk Lyme’i tõbi on laboris loodud bioloogiline relv, et puukide abil ohtlikku haigust levitada. Teadaolevalt töötas USA kaitseministeerium aastatel 1950-1975 putukatega, et nende abil haigusi levitada. Borrelioos võis pääseda koos putukatega laborist välja, vahendab Daily Mail.

Käesoleva asta maikuus ilmus USA-s raamat pealkirjaga „Bitten” (Hammustatud), mis tõmbab paralleeli USA kaitseministeeriumi salajaste projektide ja borrelioosi vahele. Raamatu autor Kris Newby väidab, et borrelioosi avastaja Willy Burgdorfer on väitnud, et tegemist on laboris loodud haigusega.

Borrelioos on puukide ja teiste putukate kaudu leviv haigus, mis halvab liigesed, südame ja närvisüsteemi ning võib olla surmav.

Pentagon ordered to reveal if they used ticks in warfare experiments

Bill passed in House orders investigation into use of ticks for biological warfare experiments It would require Pentagon officials to determine whether the ticks were experimented on, and if any were released Comes after publication of book exploring possible link between U.S.

Kommentaarid
(Külastatud 1,858 korda, 1 külastust täna)