Karm värk: Soomes elav eestlane sai Eesti uudiseid lugedes telefoni ekraanile isikuandmeid kalastava teate

Soomes elav eestlane, kes kasutab Soomes mobiilifirma DNA teenuseid, sai Delfist Eesti uudiste lugemise ajal teate, nagu oleks ta võitnud DNA poolt välja pandud auhinna. Selleks tuli klikkida telefoni ekraanile ilmunud lingile ja vastata küsimustele.

Kuivõrd auhind oli välja reklaamitud kui firma DNA poolt pakutav, võttis kasutaja ühendust mobiilifirmaga DNA. Sealt küsiti esmalt, kas kasutaja on vastanud küsimustikule ning edastanud oma panga andmeid. Kui jah, siis tuleks võtta koheselt pangaga ühendust. Selle peale vastas eestlane, et ta ei võtnud ühendust, kuna kahtlustas pettust. Ta võttis mobiilifirmaga ühendust, kuna tahtis firmat informeerida. DNA kinnitas, et tegemist on pettusega.

Selliste teadete puhul on tegemist nn info kalastamisega, kus kogutakse inimeste panga ja muid isiklikke andmeid, mida inimesed pahaaimamatult saadavad ja mida võidakse hiljem pahatahtlikult ära kasutada.

Kommentaarid
(Külastatud 655 korda, 1 külastust täna)