Helsingis lapse tapnud onu tunnistati süüdimatuks ja pääses karistusest

Helsingis Arabianranta linnaosas ööl vastu jõululaupäeva lapse tapnud Iraagi mees pääses karistusest, kuna tunnistati süüdimatuks.

Kohtu hinnangul pani mees jõhkra kuriteo toime ebastabiilses meeleseisundis, mistõttu pole teda võimalik karistada. Kohtupsühhiaatriline ekspertiis näitas, et mees oli teo toimepanemise hetkel süüdimatu, kuna nägi luulusid. Mees on jätkuvalt kohtu poolt määratus psühhiaatrilisel sundravil, vahendab Iltalehti.

Mees peab hüvitama kuriteo menetlemisega seotud kulud summas 34 000 eurot. Mees surmas terariistaga ööl vastu läinud aasta jõululaupäeva oma õe 7-aastase poja.

Arabianrannan lapsimurhasta syytetty eno syyntakeeton – vältti rangaistuksen

Helsingin käräjäoikeus on antanut ratkaisunsa Arabianrannassa joulukuussa tapahtuneesta lapsenmurhasta. Murhasta syytetyn enon katsotaan syyllistyneen murhaan syyntakeettomana, kertoo Helsingin käräjäoikeus. Näyttöä ei oikeuden mukaan ollut siitä, että vastaaja olisi toiminut vakaasta harkinnasta, vaikka teko olikin raaka ja julma. Mielentilatutkimuksen mukaan syytetty oli tekohetkellä syyntakeeton, koska hän näki harhoja.

Kommentaarid
(Külastatud 355 korda, 1 külastust täna)