Helsingi söögikohas pussitas teenindaja klienti, mõisteti vangi

Möödunud aasta novembris pussitas söögikoha teenindaja tekkinud tülis klienti ja mõisteti nüüd selle eest vangi.

Helsingi kohus mõistis Huu Chau Dinhi kaheks aastaks ja kuueks kuus vangi tapmiskatse eest. Sündmused hakkasid hargnema sellest, et klient oli koos kaaslastega Põhja-Helsingis asuvas söögikohas aega veetmas. Ühel hetkel keeldus Dinh neile alkoholi pakkumast, vahendab Helsingin Sanomat.

Teenindaja ja ühe teise kliendi vahel puhkes tüli. Klient läks söögikoha leti äärde, kust Dinh ta minema ajas. Dinh üritas klienti söögikohast minema ajada, aga tulemusteta.

Järgmisena läks pussitada saanud mees leti äärde Dinhiga juttu ajama. Puhkes tüli. Mees läks teisele poole letti ja hakkas peksma Dinhi vastu pead ja ülakeha. Dinh lõi selle peale klienti noaga ülakehasse.

Kohtus ei selgunud, millal Dinh noa haaras. Teenindaja seletas, et tahtis end kaitsta ja haaras noa alles siis, kui mees teda lõi.

Kohal olnud tunnistaja väitel oli aga Dinh haaranud noa juba enne, kui mees teda lõi. Tunnistaja aga pussitamist ei näinud. Pärast pussitamist lahkus mees söögikohast. Politseipatrull leidis ta juhuslikult bussipeatusest ja viis haiglasse. Mees viidi intensiivi, rinnus kümne sentimeetri sügavune haav, mis oli läbistanud rinnalihase ja murdnud ühe ribikondi.

Kohtus eitas teenindaja tapmise kavatsust, vaid ütles, et kasutas nuga enesekaitseks. Enda väitel ei sihtinud ta noaga mitte kuhugi. Kohus aga leidis, et teise mehe lööke oleks saanud tõrjuda vähema vägivallaga. Samuti ei otsinud teenindaja mehele pärast pussitamist abi.

Teenindajale mõisteti tapmiskatse eest reaalne vanglakaristus. Lisaks peab ta maksma mehele 4000 eurot hüvitist. Mees aga sai vägivalla eest trahvi 40 päevamäära ulatuses. Temalt mõisteti teenindaja kasuks välja 1500 eurot hüvitist.

Mõlemad osapooled olid kohtu otsusega rahulolematud ja lubasid edasi kaevata. Teenindaja aga loobus oma kaebusest. Asja menetlus jätkub nüüd kliendi kaebusega ringkonnakohtus.

Alkoholitarjoilusta alkanut riita päättyi puukotukseen ravintolassa Helsingissä: Tarjoilija tuomittiin vankilaan

Helsinkiläisen ravintolan tarjoilija puukotti asiakasta riidan päätteeksi viime marraskuussa. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tarjoilija Huu Chau Dinhin kahden vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen tapon yrityksestä. Tapahtumat saivat alkunsa, kun asiakkaana ollut mies oli seurueensa kanssa viettämässä iltaa ravintolassa Pohjois-Helsingissä. Illan mittaan Dinh kieltäytyi tarjoilemasta heille alkoholia. Tarjoilijan ja seurueessa olleen toisen henkilön välille syntyi riitaa.

Kommentaarid
(Külastatud 301 korda, 1 külastust täna)