EI OLE VÕIMALIK! USA diplomaatide ajud PISENESID Kuuba saatkonnas

Uuring on teinud kindlaks, et USA saatkonnas Kuubal töötanud diplomaatide ajud pisenesid teatud helirünnaku tagajärjel.

Diplomaadid ja nende pereliikmed hakkasid märkama naljakaid sümptomeid 2016. aastal. Nad hakkasid kuulma imelikke helisid ja mõnedel tekkisid tasakaaluhäired, vahendab Daily Mail.

Penni ülikoolis läbi viidud uuringud näitavad, et diplomaatidega toimusid tõepoolest muutused ja nende ajud pisenesid. Saatkonna töötajatel esinesid imelikud peavalud, iiveldus ja kuulmise kaotus. Ülikool võrdles 40 saatkonna töötaja ajusid tervete inimeste ajudega ja leidis, et saaktkonna inimestel olid ajud kokku tõmbunud.

Kahjustada oli saanud väikeaju ehk tserebellum, mis kontrollib inimese erinevaid ülesandeid nagu kõndimine ja kirjutamine. Teadlaste väitel polnud aju selline pisenemine seotud mitte ühegi teadaoleva haigusega.

Uuring avaldati väljaandes Journal of the American Medical Association. USA saatkonna töötajad hakkasid Havannas kaebama vaevuste üle 2016. aastal. Vaevusteks olid keskendumisraskused, mäluhäired, probleemid nägemise ja tasakaaluga. Probleemid olid seotud üksikute tugevate helidega nende kodudes ja hotellitubades.

Seni pole teada, mis täpsemalt toimus. Asja kohta liigub mitmeid erinevaid teooriaid. Arvatavalt oli tegemist mingi helirünnakuga. Esimene asja kohta tehtud aruanne pidas seda massihüsteeriaks. Viimane uuring näitab, et see polnud hüsteeria.

US diplomats in ‘sonic attack’ in Cuba ‘DID suffer brain damage’

In 2016, US diplomats and their families in Havana started experiencing strange symptoms They all recalled hearing a distinct noise, and many had balance issues A team at Penn State University has been evaluating the affected diplomats US diplomats who were victims of a suspected ‘sonic attack’ in Cuba really did suffer brain damage, according to new research.

Kommentaarid
(Külastatud 173 korda, 1 külastust täna)