VIDEO: Angela Merkel värises juba kolmandat korda, nüüd koos Soome peaministriga, võib ameti maha panna

Saksa valitsusjuht Angela Merkel värises viimase kuu jooksul juba kolmandat korda, seistes 10. juulil Berliinis kõrvuti Soome peaministri Antti Rinnega. Saksa allikate info kohaselt võib Merkel seoses oma tervisliku olukorraga panna ameti maha enne praegu kavandatud 2021. aastat.

64-aastane Merkel värises taas nähtavalt sel nädalal, kui teda külastas Berliinis Soome peaminister Antti Rinne. Päev pärast Rinnega kohtumist muutis Merkel tava ja istus hümni kuulamise ajal koos Taani peaministri Mette Frederikseniga, vahendab Daily Mail.

Merkel on lubanud ameti maha panna 2021. aastal ja loobunud erakonna juhtimisest. Kantsler Merkel on ise kinnitanud, et on terve, aga pole andnud selgitusi värinate kohta.

Merkeli erakonna kristlike demokraatide allikate kohaselt võib Merkel siiski oma tervisliku olukorra tõttu olla sunnitud ameti planeeritust varem maha panema.

Möödunud aastal astus Merkel tagasi erakonna juhi kohalt ja andis ohjad üle Annegret Kramp-Karrenbauer’ile, kelles nähakse Merkeli mantlipärijat. Samas on Kramp-Karrenbauer, kelle kohta kasutatakse lühendit AKK viimasel ajal silma paistnud terve rea fopaadega ja tema populaarsus on langemas, mistõttu ei pruugi temast saada Merkeli mantlipärijat.

Esimest korda nähti Merkelit tõmblemas 18. juunil, kui ta võttis vastu Ukraina värske presidendi Volodõmõr Zelenski. Pärast seda tõmbles ta 27. juunil, kui seisis kõrvuti Saksa presidendi Frank-Walter Steinmeier’iga.

Merkel on olnud Saksa valitsusjuht alates 2005. aastast ja seni pole tal teadaolevalt tervisega probleeme olnud. Nüüd aga tuntakse tema tervisliku olukorra kohta üha rohkem huvi. Merkeli varasem taandumine tähendaks Saksamaal ennetähtaegseid valimisi.

Merkeli värinate puhul arvatakse, et see võib olla tingitud üliaktiivsest kilpnäärmest, madalast veresuhkrust või on tegemist mõne ravimi kõrvalmõjuga. Enamus arste on siiski arvamusel, et need värinad ei saa tulla vedelikupuudusest või Parkinsoni tõvest nagu on varem spekuleeritud.

Londoni ülikooli professori Peter Garrardi väitel on Merkeli sümptomid sarnased ortostaatiliste värinatega, mida kutsutakse ka värisevate jalgade sündroomiks. See avaldub põhiliselt seistes ja kaob, kui inimene istub, kõnnib või lamab. Selliseid värinaid süvendab depressioon. See häire avaldub inimestel põhiliselt 60ndates eluaastates. Aja jooksul põhjustab häire inimestel väsimust, valusid ja liikumisvõime vähenemist. Häirele ravi ei ole, aga ravimid nagu Clonazepam aitavad vaevusi vähendada. Vaja võib minna abivahendeid nagu ratastooli.

BBC News (World) on Twitter

I’m very well and it’s nothing to worry about” German Chancellor Angela Merkel insists she’s fine despite being seen shaking for the third time in a month [Tap to expand] https://t.co/DAC04GidAG https://t.co/qIu0rOl748

Kommentaarid
(Külastatud 414 korda, 1 külastust täna)