Venemaal sulas välja 40 000 aasta vanune hundi pea

Venemaal Jakuutias sulas igikeltsa seest välja 40 000 aasta vanune hundi pea.

Pea on Vene teadlaste väitel suurepäraselt säilinud ja aju on täiesti puutumatu.

Eelajaloolise hundi pea pikkus on ligi 40 sentimeetrit (sama pikk kui kaasaja hundi pool keha). Hundil on mammuti-laadsed pikad karvad ning tegemist oli täiskasvanud, 2-4 aasta vanuse isendiga, vahendab Siberian Times.

Nüüd uurivad teadlased, kuidas sellest hundist arenes kaasaja hunt.

The Siberian Times on Twitter

Still snarling after 40,000 years, a giant Pleistocene wolf discovered in Yakutia. Sensational find of head of the beast with its brain intact, preserved since prehistoric times in permafrost. https://t.co/w4FoRB16Ur

Kommentaarid
(Külastatud 230 korda, 1 külastust täna)