Vene peaminister tahab kehtestada riigis 4-päevase töönädala

Vene peaminister Dmitri Medvedjev tahab kehtestada riigis 4-päevase töönädala pärast seda, kui ühes Uus-Meremaa firmas pärast seda tööviljakus hüppeliselt tõusis.

Medvedjev tõi eeskujuks ühe Uus-Meremaa firma, kus tõusis tööviljakus lühema töönädalaga 20 protsenti. Möödunud kuul kuulutas Maailma Terviseorganisatsioon WHO tööl läbipõlemise kutsehaiguseks, mis tuleb tööstressist.

Medvedjev ütles teisipäeval Genfis toimunud Töökonverentsil, et lühem töönädal aitab vältida tööstressi ja läbipõlemist. Ta tõi eeskujuks Uus-Meremaa firma Perpetual Guardian, kus 4-päevane töönädal andis paremaid tulemusi, vahendab Daily Mail.

Läbipõlemise sümptomid on kurnatus, vaimne kaugenemine tööst, negativism ja küünilisus ning vähenenud tööefektiivsus.

Venemaa on suurematest riikidest üks väiksema tööviljakusega maa.

Uus-Meremaa firmas täheldati aga lühema töönädala puhul mitmeid positiivseid arenguid. Töötajad olid rohkem motiveeritud ja tööviljakus tõusis. Töötajatel esines vähem tööstressi.

Russian PM says he is looking to bring in a 4-day week for the country

Dmitry Medvedev has said it’s ‘very likely’ his country will adopt a four-day week He cited New Zealand firm that saw productivity increase 20% with shorter week Workers’ constant pursuit of success lead to fatigue and chronic stress, he said Last month, WHO recognised burnout as occupational phenomenon resulting from workplace stress Russian Prime Minister Dmitry Medvedev has said it is ‘very likely’ his country will adopt a four-day work week in the future.

Kommentaarid
(Külastatud 705 korda, 1 külastust täna)