Värske uuring: kohv aitab kehakaalu langetada

Värske uuring näitab, et tass kohvi, või veel parem kui kolm aitab edukalt kehakaalu langetada. Kohv nimelt stimuleerib kehas nn pruuni rasva – ehk seda rasva kehas, mis aitab hoida sooja, põletades energiat.

Pruun rasv ehk hea rasv aitab organismis põletada energiat, alandades nõnda kehakaalu. Seevastu nn valge rasv aitab kehal energiat salvestada ja suurendab kehakaalu. Kohv või kofeiin aitab aga pruuni rasva stimuleerida, et toota soojust, väitab ajakirjas Scientific Reports avaldatud uuring.

Kohv stimuleerib pruuni rasva sarnaselt kehalise aktiivsuse ja hea unega. Uuringu järgi on kolm tassi kohvi päevas tervislik. Rohkem aga enam tervislik ei ole. Peale lõunat ei ole samuti hea enam kohvi juua, kuna kohv raskendab siis uinumist.

Caffeine exposure induces browning features in adipose tissue in vitro and in vivo

Brown adipose tissue (BAT) is able to rapidly generate heat and metabolise macronutrients, such as glucose and lipids, through activation of mitochondrial uncoupling protein 1 (UCP1). Diet can modulate UCP1 function but the capacity of individual nutrients to promote the abundance and activity of UCP1 is not well established.

Kommentaarid
(Külastatud 674 korda, 1 külastust täna)