Uus skandaal Soomes: Põlissoomlaste noortelt võeti rassistliku säutsu tõttu ära 115 000 eurot, 57 500 juba saadud raha tuleb tagastada

Soome haridus- ja kultuuriministeerium otsustas põlissoomlaste noortelt võtta ära neile määratud toetuse 115 000 eurot. Sealhulgas nõutakse tagasi juba välja makstud 57 500 eurot, ja seda ühe säutsu pärast sotsiaalmeedias.

Põlissoomlaste noored plaanivad nüüd Twitteri säutsu tõttu ära võetud raha pärast kohtusse pöörduda, kuna nende arvates on süü välja mõeldud, vahendab MTV.

Ministeerium põhjendab ühingult Perussuomalaiset Nuoret ry toetuse äravõtmist asjaoluga, et noorte tegevus läks vastuollu noorsooseaduses sätestatud põhimõtetega. Põlissoome noortele on antud aastas 115 000 eurot, millest 57 500 eurot oli juba välja makstud.

Raha äravõtmine tuli sellest, et põlissoome noored avaldasid enne eurovalimisi Twitteris säutsu, kus oli kujutatud mustanahalist perekonda. Juures oli tekst: „Hääleta põlissoomlaste poolt, et Soome tulevik poleks selline”.

Põlissoome noorte juht Asseri Kinnunen ütles, et see otsus ei tulnud üllatusena. Haridus- ja kultuuriministeerium on juba varasematel aastatel otsinud põhjust, et raha ära võtta, ning nüüd see põhjus leiti. Tema väitel aga noored sellist põhjendust ei tunnista ja nõuavad otsuse muutmist.

Kinnuneni väitel tahetakse asjaga pöörduda kohtusse. Praegu arutatakse asja põlissoomlaste erakonna juhtkonnaga. Samas on noored iseseisev organisatsioon ja tegelevad oma õiguste eest seismisega ise. Organisatsioon teeb otsuse peale vaide ja kui seda ei rahuldata, siis pöördutakse kohtusse.

Kommentaarid
(Külastatud 671 korda, 1 külastust täna)