Üllatav teave: kui juuksed äikse ajal püsti tõusevad, võib äike sinu sisse lüüa

Äikse kohta on üllatav teada, et kui juuksed püsti tõusevad, siis lööb äike sinusse suure tõenäosusega sisse.

Nimelt on pikselöögi tõenäosus suur, kui inimesel juuksed püsti tõusevad või ta ise tunneb seda. Juuksed tõusevad püsti siis, kui õhk on elektrit täis. Äike võib inimese sisse ka siis lüüa, kui ümberringi kasvavad puud, vahendab Ilta-Sanomat.

Kui selline tunne tuleb, et juuksed tõusevad püsti, tuleb rahulikult eemale kõndida, aga mitte hakata jooksma.

Välk on elektrilöök ja ohud on samad mis elektrilöögi puhul: südame ja hingamise seiskumine, samuti põletused. Kui pikselöögi saanud kannatanu on teadvuseta ja ei hinga korralikult, peaks kutsuma abi ning tegema elustamist. Pärast pikselööki tasub minna arsti juurde, kuna sellest võib saada närvikahjustuse.

Juhtumid, kus äike inimese sisse lööb on siiski väga harvad. Neid ei tule Soomes ette isegi mitte igal aastal. Aga selliseid asju juhtub ja halvimal juhul võib saabuda surm.

Möödunud aasta augustikuus said Põhja-Karjalas Juua vallas pikselöögist surma kaks meest. 1950ndatel aastatel sündinud vennad kütsid sauna kui käis kõva põmakas. Kui õde läks vaatama, lamasid vennad surnult sauna ees. Äike oli löönud sauna kõrval kasvava suure kuuse sisse. Kohale kutsuti kiirabi, aga sellest polnud abi – mehed olid saanud surma pikselöögi tagajärjel. Politsei info kohaselt põhjustas surma äiksega kaasnenud tugev elektrilöök. Maa oli niiske.

Yllättävä ja hämmentävä tieto: Hiuksesi paljastavat, uhkaako salama iskeä sinuun

Salamaniskun todennäköisyys ihmiseen on erittäin suuri, jos tukka nousee ukonilman aikaan pystyyn tai edes tuntuu siltä. - Jos tukka nousee pystyyn, silloin on kyllä vaaranmerkkejä, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Anja Häkkinen vahvistaa IS:lle. Hiusten pystyyn nouseminen johtuu siitä, kun ilma sähköistyy. Salama voi iskeä ihmiseen myös silloin, jos lähistön sähköpylväissä tai puissa näkyy purkauksia.

Kommentaarid
(Külastatud 348 korda, 1 külastust täna)