Turus kukkus väike poiss kõrgelt järsakust alla, ema imestab, miks laste mängukohta piiratud pole

Turus kukkus väike 8-aastane poiss vibumängu mängides kõrgelt järsakust alla. Ema imestab nüüd, miks linn pole laste hulgas soositud mängukohta aiaga ära piiranud. Linna esindaja lubab nüüd, et sinna tehakse aed.

Turus on Raunistula elurajoonis suured kaljud, kus lastele meeldib mängida. Allaosas on kaks mängukohta, ülal on kaljusein. Kalju peal on teerajad ning sealt alguse saavas metsatukas meeldib lastele mängida seiklusmänge, vahendab MTV.

Samal ajal on need kaljud väga ohtlikud. Sellest said esmaspäeva õhtul aru 8-aastane poiss ja tema ema. Poiss oli koos sõpradega tavapärasel moel mängimas. Poissi oli hoiatatud, et kalju otsa ei tohi ronida, aga sellele vaatamata olid lapsed mänguga üles läinud.

Vibumängu mängides oli poiss liikunud järsaku ääre peale ja kukkunud sealt alla. Hiljem kohale tulnud kiirabitöötajate hinnangul oli kukkumise kõrgus 5-8 meetrit.

Ema läks last koos koertega otsima, kui teda kokku lepitud ajal koju ei tulnud. Poega polnud näha, mistõttu läks ema koju telefoni järgi ning helistas poja sõbrale koju.

Sõbra ema teadis rääkida juhtunu kohta, kuna sõber oli just koju jooksnud ja asjast rääkinud. Kui ema kohale jõudis, oli seal juba ühe kõrvalseisja kutsutud kiirabi.

Lõpuks olid poisi vigastused üllatavalt kerged – ta pääses vaid muljumisega. Poisil oli muljumine kopsudes, samuti pindmised marrastused ja haavad.

Ema imestas, kuidas poiss nii kergelt pääses. Ta oli ilmselt algul mööda kaljuseina libisenud ja siis kukkunud. Sõber ka ei teadnud, kuidas kukkumine täpselt toimus.

Ema on nüüd mures, kuidas kodu ligidal on nii ohtlik koht. Ema kartis juba varem, et seal midagi juhtub. Ema väitel on seal varem olnud võrkaed, nii et sealt ei saanud alla kukkuda. Mees oli aga eelmisel talvel käinud kalju peal ja märganud, et seal pole enam mingisugust aeda. Naabrid on asja kohta mitmel korral märku andnud, aga nad ei mäleta, kellele täpselt. Ema üritab seda välja selgitada ning on kontaktis Turu linna töötajatega.

Nüüd loodab ema, et kalju otsa pannakse aed. Turu linna esindaja ütles asja kommenteerides, et aed tuleb tõesti sinna panna ja seda tehakse kiiremas korras. Väidetavalt pole linna poole selles osas pöördutud, aga seda veel uuritakse.

Turu linn kavatseb lähiajal kaardistada ka teisi selliseid kohti. Üks säärane on näiteks Kakolas. Pärast juhtunut tegi pere politseisse avalduse. Politseist anti teada, et avaldus on vastu võetud.

Kommentaarid
(Külastatud 450 korda, 1 külastust täna)