Soomlane tahtis automaadist raha võtta, jäi 220 eurost ilma

Automaat röövis Soome pensionäridest abielupaarilt 220 eurot, mida pole kuu aja jooksul tagasi saadud. Panga seletuse kohaselt tuleneb viivitus rahvusvahelisest seadusandlusest.

Kotkas elav pensionärist mees tahtis maikuu alguses naise pangakaardiga automaadist välja võtta 300 eurot. Tegemist oli Nordea pangakaardiga ja Karhula S-Marketis asuva Nosto pangaautomaadiga, vahendab Iltalehti.

Mees võttis algul välja 80 eurot ja siis tahtis võtta ülejäänud 220. Automaadi luuk liikus ja mees sai aru, et raha tuli, aga luuk jäi suletuks. Mees vaatas automaadi ekraani ja seal oli kiri, et võtke raha. Automaadi luuk aga ei avanenud.

Pärast seda võttis mees oma kaardiga välja veel 10 eurot, et veenduda, et raha polnud jäänud luugi sisse. Mees sai oma 10 eurot, aga 220 eurot jäi saamata.

Kodus vaatas mees netipangast, et 220 eurot oli arvelt maha läinud. Asja kohta tehti kaebus Nordealt raha kättesaamiseks.

Mees küsis pangast, kaua võib raha tagastamine kesta. Nädala pärast vastati pangast, et menetlus võib kesta 2-3 kuud. Panga töötajad põhjendasid viivitust sellega, et Nordea raamatupidamine käib Euroopa Liidu kaudu. Nüüd on läinud üle kuu aja, aga raha pole ikka veel tagasi saadud.

Nosto automaatide keti omanik on Norra ettevõte Nokas. Nordea klienditeenindusest öeldi, et kui automaadiga on probleeme, tuleb pöörduda Nokase poole. Asja menetlemisega tegeleb Nokas.

Nokasest öeldi, et nemad peavad järgima rahvusvahelisi juhiseid. Juhiste järgi teatab klient probleemist panka ning pank võtab ühendust pangakaardi firmaga. Sealt liigub info omakorda pangaautomaadi firmale, kes asja kontrollib. Seejärel edastatakse raha pangale, mis hüvitab summa kliendile.

Kui pank pole summat ära broneerinud, võib üksikutel juhtudel leppida kokku pangaautomaadifirma ja panga vahel. Kui aga raha on juba kontolt maha võetud, siis järgneb eelpool kirjeldatud protseduur.

Nokase esindaja väitel aga tundub 2-3 kuud liiga pikk aeg. Tema väitel oleks 2-3 nädalat normaalne ooteaeg. Nokas ise teeb omalt poolt kõik 1-2 päevaga. Pankadel on aga omad juhised.

Kotka abielupaaril on 220 euro saamata jäämise tõttu tekkinud omakorda lisakulud. Ühe inimesega olid kokku lepitud metsatööd ja mees pidi minema juhendama, aga ta ei saanud seda teha, kuna pidi tegelema raha kadumise asjaga. Töötegijale pidi maksma 140 eurot päeva eest ja veel muid kulusid.

See 220 eurot polnud suur raha, aga pensionärist abielupaarile ikkagi arvestatav summa. Rahata jäänud mees räägib, et kui klient hilineb, võtab pank alati oma intressid, aga kui klient ootab aasta, siis ei loe see midagi.

Automaatti vei eläkeläispariskunnalta 220 euroa noston yhteydessä – rahojen palautuksessa kestänyt jo kuukausi

Pankin pariskunnalle antaman selityksen mukaan syy johtuu kansainvälisestä lainsäädännöstä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,111 korda, 1 külastust täna)