Soomes rallib kohalik EKRE – vahemaa teiste ees kasvab

Peale valimisi opositsiooni jäetud Soome kohaliku EKRE ehk põlissoomlaste erakonna toetus kasvab mühinal ja vahe teiste eest kasvab.

Soome Yle värske uuringu kohaselt on toetus põlissoomlaste erakonnale 19,5 protsenti. Järgmisena tulevad uus peaministripartei sotsid 17,4 protsendiga ja teine opositsioonierakond koonderakond 16,7 protsendiga.

Uuringu järgi on opositsiooni jäämine põlissoomlastele eriti hästi mõjunud, palju paremini kui teisele opositsioonierakonnale koonderakonnale. Seejuures on uude valitsusse minek mõjunud eriti halvasti eelmisele peaministriparteile keskerakonnale, mille toetus on langenud 12,4 protsendi peale. Keskerakonnast on mööda läinud roheliste erakond, mille toetus on kerkinud 13,9 protsendi peale.

Uuringus küsitles firma Taloustutkimus 13. maist kuni 4. juunini kokku 2436 inimest.

Ylen kannatusmittaus: Perussuomalaisten etumatka kasvaa – hallitukseen lähtenyt keskusta vajoaa lisää

Oppositioon jääminen näyttää sopivan perussuomalaisille paremmin kuin kokoomukselle.

Kommentaarid
(Külastatud 96 korda, 1 külastust täna)