Soomes Kouvolas tuleb elamumess

Ülipopulaarne Soome elamumess toimub tänavu 6.07-4.08.2019 Kouvolas. Linn asub Helsingist 124 km ida pool.

Seekordne piirkond on kõrghaljastusega kaunis ala, kus tulevased elanikud saavad lausa koduõuest astuda metsa ning seeni ja marju korjata. Elamupiirkond on jagatud viide erinevasse ossa, mida ühendab peaväljak, kus saab jalutada, lastega mängida ning tänavafestivale korraldada.

Piirkonda ilmesteb ka endine sõjaväegarnison ning selle eriline õhkkond. Jalutuskäigu kaugusel on kool, lasteaed ja spordirajatised. Kouvola keskusest asub uus elamupiirkond on 6 km kaugusel.

Soome elamumess pakub ideid ja inspiratsiooni kõigile, keda huvitab elamuehitus, sisekujundus ja aiaplaneerimine. Messile on oodatud linnaplaneerijad, elamurajoonide arendajad ning loomulikult oma kodu rajajad.

Mess annab hulgaliselt põnevaid võtteid nii algajale aiaplaneerjale kui ka kogenud huvilisele. Antakse ideid, kuidas kasvatada köögivilja, ürte, ilutaimi ja lilli. Messikodud on maitsekalt kujundatud ja annavad oma kodu rajajatele hulgaliselt inspiratsiooni ning põnevaid ideid ja lahendusi.

Planeeritud on ehitada 35 eramut, mitu ridaelamut ja kortermaja.

Soome elamumess sai alguse aastal 1966. Eesmärk oli parandada ja edendada kohalikku eluolu. Seda silmas pidades on alates aastast 1970 korraldatud populaarset elamumessi Soome eri piirkondades peaaegu igal aastal.

Kommentaarid
(Külastatud 509 korda, 1 külastust täna)