Soome valitsus kinnitas Jutta Urpilaineni voliniku kandidaadiks Euroopa Komisjoni

Soome valitsus kinnitas täna, 13. juunil rahvasaadiku Jutta Urpilaineni voliniku kandidaadiks Euroopa Komisjoni perioodil 2019-2024..

Urpilainen on olnud rahvasaadik alates 2003. aastast. Aastatel 2011-2014 oli ta rahandusminister ja peaministri kohusetäitja. Ta on olnud ka parlamendi aseesimees ja parlamendi panganduskomisjoni liige.

Euroopa Liidu asutamislepingu kohaselt valitakse komisjoni liikmed vastavalt nende pädevusele ja Euroopa asjaga seotude põhjal, ning nende sõltumatus peab olema tagatud. Komisjoni liikmed peavad lähtuma Euroopa Liidu huvidest. Igast ELi riigist valitakse üks volinik.

Praeguse komisjoni tegevus lõppeb 31.20.2019. Komisjoni nimetamine perioodiks 2019-2024 käivitab ühtlasi uue komisjoni koosseisu tegevuse.

Kommentaarid
(Külastatud 35 korda, 1 külastust täna)