Soome sarikägistaja surmas 52-aastase prostituudi, taotleb mõrvaotsuse asendamist tapmisega

Soome saikägistaja Michael Penttilä sai 52-aastase prostituudi mõrva eest eluaegse vanglakaristuse. Nüüd taotleb ta aga selle asendamist tapmisega, kuna siis on karistus lühem.

Mõrv ja tapmine erinevad karistuse pikkuse poolest. Tapmise eest määratakse tavaliselt 10 aastat vanglat, millest kaks kolmandikku tuleb ära istuda, siis saab tingimisi vabadusse. Mõrva puhul aga määratakse eluaegne vanglakaristus, mis tähendab vähemalt 15 aastat vangis olemaist, vahendab MTV.

Penttilä on alates 1980ndatest aastatest mõistetud süüdi eri kuritegudes, sealhulgas kahes tapmises. Tegude motiivid on olnud seksuaalsed ja tavaliselt on ta pannud teo toime vahetult pärast vanglast vabanemist.

Praegu käsil olevas juhtumis kägistas Penttilä surnuks Helsingis Vaasankatul asuvas korteris 52-aastase prostituudi, kelle juurde mees läks intiimset massaažiteenust saama.

Kohtu hinnangul oli mees juba enne massaaži minekut kavandanud tapmist. Ta oli prostituudiga ühenduses uue telefoni kaudu, kus oli kõnekaart. Mehel olid kaasas eri vahendid nagu nahkvöö ja nahkkindad. Lisaks vaatas ta eelnevalt seksuaalse sisuga kägistamisvideoid.

Naine suri kägistamise tagajärjel. Kohtu hinnangul oli tapmine eriti jõhker, kuna vahepeal tegi mees pausi ja siis jätkas uuesti. Arstide hinnangul oli ohvri surma edasi lükatud ja ohver oli pidanud üle elama õudusi.

Mees oli ohvri korteris kokku kaks ööpäeva ning pärast seda koristas oma jäljed. Mees oli kaasa võtnud ka naise telefoni, et tema asukohta ei saaks tuvastada.

Kohus pidas tapmist eriti jõhkraks, eriti arvestades asjaolu, et mees oli palju suurem kui naine. Ohvri surnukeha leiti magamistoast voodi alt.

Penttilä kaitsjate väitel aga tundis mees läheduse puudust ja tahtis massaaži. Ohver oli mehe ära tundnud ja hakanud karjuma. Ohver oli meest sõimanud sarikägistajaks ja friigiks. Sellele järgnes kägistamine, mille eesmärk oli karjumine lõpetada.

Penttilä kaitsjate väitel polnud tegu eriti jõhker ja seda ei pikendatud mingil moel. Kägistamisfilmide põhjal võib teha igasuguseid järeldusi. See, et korterist ei leitud Penttilä DNA-d ei tähenda, et seda oleks koristatud. Lisaks on kaebuses märgitud, et sõrmejäljed ja DNA ei haaku teatud pindadega.

Kaitsjate väitel pärast juhtunut Penttilä „läks lukku” ja jäi korterisse. Samuti vaieldakse vastu, et tegu oli tema fantaasiate rahuldamisega. Ühtlasi on märgitud, et kui Penttilä oleks tegu ette planeerinud, siis kas oleks see toime pandud naise korteris olukorras, kus naisele oli tulemas veel kliente. Ettevalmistus oleks tähendanud eri rõivaste kasutamist, samuti surnukeha hävitamist.

Kommentaarid
(Külastatud 350 korda, 1 külastust täna)