Soome ratsaliidu värske info: hobuselt sai surmava löögi 11-aastane meisterratsutaja

Soome ratsaliit edastas värske info nädalavahetusel hobuse löögi tagajärjel hukkunud lapse kohta.

Tegemist polnud tavalise harrastusratsutaja, vaid 11-aastase meisterratsutaja Hilda Huhtasaloga. Tüdruk oli eriti tubli takistussõidus, vahendab MTV.

Hilda ratsutas iga päev eri hobustega ja treenis Soome koondises. Ta oli kogenud ratsutaja ja tema perel oli hobusetall. Õnnetus juhtus laupäeva õhtul talliprotseduuride ajal. Tegemist oli äkilise ja ootamatu olukorraga.

Enne seda olid Hilda ja tema vanem õde olnud koos hobustega ja siis kastis äiksevihm märjaks poni kehakatte. Hilda läks märga katet hobuse seljast võtma ja selle tegevuse käigus andis hobune talle saatusliku löögi.

Tegemist oli muidu healoomulise ja lapsesõbraliku loomaga. Ilmselt käitus loom vaistlikult teatud olukorras ja selle vastu ei saanud midagi teha. Löök tuli sellisesse kohta, kus peakattest ega kaitseriietusest poleks olnud abi. Lapse vanemad olid sealsamas hoovis.

Soome ratsaliit avaldab kaastunnet.

 

View this post on Instagram

 

🏆💗😍 Korpikylä Spring tour (c)Jonna Pyymäki #lentävlihapulla #orina #parasponi ❣️

A post shared by @ hilda.huhtasalo on

Kommentaarid
(Külastatud 5,371 korda, 1 külastust täna)