Soome poliitik kutsus vaeseid inimrämpsuks, sai nüüd õiguskantslerilt nahutada

Oulu linnavolikogu liige Riikka Moilanen sai õiguskantsleri abilt pragada selle eest, et oli eelmise aasta septembrikuus kasutanud volikogus kõneledes vaeste kohta terminit „inimrämps”.

Õiguskantsleri abi Maija Sakslin nimetas volikogu liikme sellist sõnakasutust sobimatuks, üleolevaks ja solvavaks, vahendab Ilta-Sanomat.

Õiguskantsleri abi hinnangul polnud küsimus üksiku sõna valikus, vaid terve poliitiku sõnavõtt oli sobimatu, üleolev ja solvav, kuna see puudutas tänavate puhastamist ja räpasust.

Tegemist oli sõnavõtuga, milles endine rahvasaadik Moilanen nimetas tõrjutuid, narkomaane ja kodutuid inimrämpsuks. Ta kasutas seda terminit volikogu eelmisel sügisel, mil seal oli arutusel küsitlus, milles kritiseeriti linnatänavate räpasust. Küsitluse põhjal tahtsid inimesed teada, mida võetakse ette tänavate puhtuse tagamiseks. Sõnavõtu tõttu lasti Moilanen lahti meditsiiniettevõtte Pihlajalinna juhtkonnast.

Kuntapoliitikko kutsui vähäosaisia “ihmisroskaksi” – Apulaisoikeusasiamies: puheenvuoro oli epäasiallinen, epäkunnioittava ja loukkaava

Apulaisoikeusasiamies pitää Oulun kaupunginvaltuutettu Riikka Moilasen (kesk) viime syyskuussa valtuustossa käyttämää “ihmisroska”-puheenvuoroa epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana. Kanta käy ilmi apulaisoikeusasiamiehen Maija Sakslinin tiistaina tekemästä ratkaisusta. Asiaa tutkittiin tapauksesta tehdyn kantelun perusteella. Apulaisoikeusasiamiehen mukaan Moilasen puheenvuoron arvioinnissa ratkaisevaa oli asiayhteys.

Kommentaarid
(Külastatud 207 korda, 1 külastust täna)