Soome peaminister kohtub Tallinnas Eesti ametivennaga

Soome värske peaminister Antti Rinne teeb oma esimese visiidi Eestisse ja kohtub reedel, 14. juunil Eesti ametivenna Jüri Ratasega.

Tegemist on Rinnel peaministrina esimese välisreisiga. Peaminister Ratas õnnitles Rinnet uue valitsuse ametisse asumise puhul juba eelmisel nädalal ja samal päeval lepiti kokku kohtumises, edastas Soome valitsus.

Peaministrid arutavad muu hulgas maade omavahelisi suhteid, Läänemere kaitset ja piirkondliku koostöö tihendamist. Päevakorras on ka Euroopa julgeoleku küsimused ja laiemalt päevakajalised Euroopa Liidu teemad nagu Soome 1. juulil algav Euroopa Liidu eesistumine.

Peaministrid räägivad veel õiguspõhise riigikorralduse tugevdamisest arvestades seda, et Eesti valiti ÜRO julgeolekunõukogu liikmeks aastateks 2020-2021.

Kommentaarid
(Külastatud 100 korda, 1 külastust täna)