Soome naisi petnud Tinderi-Casanova peeti kinni Ateenas

Soome naisi petnud Tinderi-Casanova Simon Leviev, kelle tegelik nimi on Shimon Yehuda Hayut saadi kätte Ateena lennujaamas Iisraeli politsei ja Interpoli ühisoperatsiooni tulemusel.

Hayuti advokaat kinnitas väljaandele VG, et mees on Kreekas kinni peetud. Praegu pole teada, kuhu mees viiakse. Tema mobiiltelefon võeti pärast advokaadile helistamist ära.

Hayut on naisi petnud üle terve Skandinaavia. Pettasaanuid on nii Soomes, Rootsis kui Norras. Mees esitles end muu hulgas relvakaupmehena. Mõnedele rääkis, et on Iisraeli miljardäri Lev Levievi poeg. Leviev on tuntud teemandiärimees.

Mehel oli palju raha, lendas eralennukitega ja sõitis kallite autodega. Naisi peibutas ta oma elustiiliga, aga see raha oli saadud eelnevatelt pettasaanutelt.

Hayut võttis naistega ühendust kas lukshotellides või Tinderi vahendusel. Üks soomlanna rääkis, et tutvus mehega 2015. aastal Tais. Mehel oli seal uhke elamine. Nad käisid kohtamas ja mees tuli naise juurde Soome.

Mees väitis Soomes, et tema American Expressi krediitkaarti oli Tais kopeeritud ja küsis naiselt, kas ta võib naise kaardiga mõned lennud broneerida. Ta oli helistanud panka Inglismaal ja rääkinud, et peatselt saabub naise arvele ülekanne. Kui ülekanne lõpuks tuli, oli see ligi 15 eurot.

Naise krediitkaardilt aga hakkasid kaduma suured summad. Kui naine küsis raha kohta, tõi Hayut talle võltsitud kviitungi 30 000 dollari suuruse ülekande kohta. Naise väitel oli mees osav näitleja ja seetõttu ei osanud naine midagi kahtlustada.

Teist Soome naist pettis mees Tinderis. Mees oli väitnud, et on endine Iisraeli sõjaväe lendur ja tegeleb relvaäriga. Äsja lahutanud naine üüris mehe ettepanekul korteri. Hayut rääkis, et tahab lapsi saada ja kokku kolida. Mees utsitas naist võtma American Expressi krediitkaarti, et kõik tehingud õnnestuksid. Mehe firma Amexi konto oli selleks ajaks juba suletud.

Soome naine võttis end töölt lahti ja sõlmis töölepingu Hayutiga. Naine uskus mehe juttu, kuna tal polnud enam raha, mida välja petta. Mees aga kasutas naise arvet veel eralennuki rentimiseks. Naine väitis hiljem, et kaotas nii oma töö kui raha ja oli veel sunnitud oma vanematelt juurde laenama.

Helsingi kohus mõistis mehe nelja pettuse eest 2016. aastal kolmeks aastaks vanglasse. Soome kannatanutelt pettis mees välja kokku ligi 200 000 eurot. Pärast vanglast vabanemist jätkas mees pettustega mitmel pool Euroopas. Nüüd on sellele tulnud tõenäoliselt lõpp.

Advokat: Tinder-svindleren pågrepet

ATHEN (VG) Ifølge hans israelske advokat er Tinder-svindleren Simon Leviev pågrepet på flyplassen i Athen. Simon Leviev, hvis egentlige navn er Shimon Yehuda Hayut, som blant annet blir etterforsket i Tyskland, har selv opplyst sin egen advokat om at han ble arrestert av Interpol i Hellas. – Han ble arrestert i Athen i Hellas.

Kommentaarid
(Külastatud 1,217 korda, 1 külastust täna)