Soome naine arvas, et tuvastas pedofiili – peab maksma kopsaka kahjutasu

Jyväskylä naine arvas, et majade vahel kaubikuga ringi sõitev mees on pedofiil ja pani selle kohta info üles Facebooki. Pärast tuli välja, et mees oli hoopis ehitusmees, kes otsis objekti, mistõttu naine peab maksma mehele kopsaka kahjutasu.

Kohus mõistis 35-aastasele Jyväskylä naisele trahvi 30 päevamäära ulastuses, mis naise sissetulekut arvestades on 180 eurot. Lisaks peab naine maksma mehele au haavamise eest kahjustasu 6000 eurot ja mehe kohtukulud summas 3000 eurot, vahendab Keskisuomalainen.

Naine arvas, et mees oli majade vahel lapsi jahtiv pedofiil, aga tegelikult oli tegemist tavalise töömehega, kes oma järgmist ehitusobjekti taga otsis. Naine kirjutas oma kahtluse kohta Facebookis sissekande ja jagas seda mitmes grupis. Üks Facebooki kasutaja andis töömehele teada, et tema kaubiku pilt on sotsiaalmeediasse üles pandud.

Työmiehen pedofiiliksi Facebookissa leimannut nainen tuomittiin sakkoihin ja korvauksiin kunnianloukkauksesta Jyväskylässä

35-vuotias jyväskyläläisnainen tuomittiin perjantaina sakkoihin ja korvauksiin jyväskyläläisen 53-vuotiaan rakennusmiehen kunnianloukkauksesta, johon Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi hänen syyllistyneen Facebook-kirjoituksellaan viime syyskuussa. Nainen sai 30 päiväsakosta maksettavakseen 180 euroa. Loukkaamalleen miehelle hänet velvoitettiin korvaamaan henkisestä kärsimyksestä 6 000 euroa sekä maksamaan hänen runsaat 3 000 euron oikeudenkäyntikulunsa.

Kommentaarid
(Külastatud 294 korda, 1 külastust täna)