Soome mees sõitis vanni sees Helsingist Tallinna

Soome mees Markku täitis oma unistuse ja sõitis tavalise pesuvanniga Helsingist Tallinna. Sõidu peale kulus oodatust vähem aega – 11 tundi.

Reis algas reedel kell 16. Pirita sadamasse jõuti kell 3 öösel. Kaldale jõudes läks vann katki – keevitus tuli lahti, vahendab Ilta-Sanomat.

Vann jäi Tallinna ja seda enam Soome tagasi ei viida. Nõnda lõppes Markku ja vanni üle 50 aasta kestnud ühine teekond. Mehe lapsepõlvekodus oli malmvann kasutusel tavalise pesuvannina ja hiljem suviti basseinina. 12-aastaselt tegi ta sinna sisse akvaariumi.

Reis läks oodatust kiiremini. Markku oli algselt arvestanud 15 tunniga. Meri oli vaikne, aga vett pritsis ikka sisse. Nälga ega väsimust mees reisi ajal ei tundnud. Toiduks olid kaasas lihapallid ja pirukad, aga need jäid söömata.

Reisi algul oli hirm, et tuleb äikest, aga õnneks jäi see vaid Soome poolele. Päeval päiksega oli tuju hea, aga hiljem pani pimedus muretsema – mis siis, kui tuleb mõni laev ja ei märka väikest vanni merel.

Suurim äpardus oli keset Soome lahte, kui mootor jäi järsku seisma. Hea, et seal mõni laev ei liikunud. Mõned kaubalaevad olid, aga need jäid eemale. Siis märkas Markku, et istus bensiinivoolikul peal. Mees asjatuid riske ei võtnud – tal oli kaasas saatelaev. Sadamas tseremooniat ei olnud, sest kõik olid väsinud. Küll oldi rahul.

Suvi tuleb Markkul tavapäraselt – tema töö on benji-hüpete korraldamine. Sügisel ootavad uued seiklused. Kavas on reis Omani ja benji-hüpe Majlis al Jinni koopasse.

Markku ajoi kylpyammeella Helsingistä Tallinnaan – moottori sammui keskellä merta, perillä satamassa koko amme halkesi

Moottoroitu kylpyamme kantoi seikkailija Markku Eklundin onnistuneesti Suomenlahden yli Porkkalasta Tallinnaan. Yllä olevalla, ennen matkaa kuvatulla videolla Eklund esittelee moottoroidun kylpyammeensa. Matkaan lähdettiin perjantaina kello 16. Piritan satamaan Tallinnassa Eklund saapui 11 tuntia myöhemmin kolmen jälkeen yöllä. - Hyvinhän se meni, Eklund kertoo. Ennen matkaa hän kantoi huolta lähinnä ammeen hitsaussaumoista.

Kommentaarid
(Külastatud 2,710 korda, 1 külastust täna)