Soome isa viskas aastase poja põrandale, sai suure trahvi

Juhtum oli Soomes Hankos märtsikuus. Söögilaua ümber olid mees, aastane poeg, lapse ema ja tolle sõbranna.

Ema jutu järgi oli poeg isa süles hullanud, selg vastu isa rinda. Ema jaoks ootamatult võttis isa pojal ümbert kinni ja viskas ta umbes meetri kauguselt põrandale, vahendab Iltalehti.

Laps lendas pea ees vastu põrandat. Lööki summutas põrandal olnud vaip. Laps hakkas nutma. Naise jutu järgi oli nutt seotud valu ja hirmuga. Arstlikul läbivaatusel pojal vigastusi ei leitud.

Veel samal päeval teatati juhtunust lastekaitsesse. Poja ema vastas sotsiaaltöötaja küsimustele telefoni teel. Asja kohta algatati kriminaalasi, mis läks edasi kohtusse.

Lapse ema väitel tema lapse kohta teadet ei teinud, ainult vastas küsimustele. Ema väitel oli lapse isa põhjendanud hiljem oma tegu lapse kasvatamisega. Mees ei pidanud oma tegu õigeks.

Kohtus kuulati lisaks emale üle ka teine tunnistaja, samas söögilauas istunud naisterahvas. Tunnistaja väitel oli lapse isa kergelt purjus. Laps oli olnud rahutu ja teda huvitasid laual olnud asjad. Mees vihastas lapse peale, mis oli tunnistaja väitel üllatav. Mees oli reageerinud nii, et lükkas lapse sülest põrandale.

Tunnistaja väitel kukkus laps õlg ees põrandale. Pea kolksatas vastu põrandat. Laps hakkas nutma ja ema võttis lapse sülle.

Tunnistaja väitel võttis isa lapsel kaenla alt kinni ja viskas teda ettepoole. Tooli kõrgus oli 44 sentimeetrit, laps kukkus veidi kõrgemalt. Tunnistaja istus samal poolel lauda ja miski tema nähtavust ei takistanud.

Tunnistaja väitel põhjendas mees oma tegu lapse kasvatamisega ja pidas seda õigustatuks. Mehe väitel oli lapse ema lapse suhtes liiga leebe ja et temal on karmimad kasvatusmeetodid.

Kohtu alla antud 54-aastane Helsingi mees kuritegu omaks ei võtnud ja ütles, et polnud enne seda alkoholi tarvitanud. Laps oli ise tahtnud põrandale minna. Mees polnud visanud, vaid pani jõulise liigutusega lapse põrandale.

Mehe väitel laps haiget ei saanud. Pea vastu põrandat ei läinud. Poiss oli nutnud seepärast, et ta lauast ära tõsteti. Varem ülekuulamisel oli isa öelnud, et lapse põlv oli maast lahti, kui ta lapsest lahti lasi.

Kohtus ütles mees, et lapse ema ei näinud midagi, tunnistaja istus küll lauas teisel pool, aga käis vahepeal köögis. Mees tunnistas, et temal ja lapse emal on erinevad kasvatusmeetodid.

Kohus pidas süüdistust õigustatuks. Kuigi laps ei saanud vigastusi, pidas kohus ema ja tunnistaja juttu tõeseks. Kohus mõistis mehele prokuröri ettepanekul trahvi. Karistus oli trahv 60 päevamäära ulatuses, mis mehe sissetulekut arvestades on 3480 eurot. Pojale mõisteti välja 300 eurot hüvitist. Lisaks tuleb mehel maksta 80 eurot kuriteo kannatanu tasu.

Mees kaebas novembris tehtud otsuse edasi, aga nüüd otsustas ringkonnakohus jätta otsuse jõusse ja mehel edasikaebamise õigus puudub.

Menestyvälle helsinkiläismiehelle sakot pahoinpitelystä: Heitti 1-vuotiaan lapsensa lattialle kesken ruokailun äidin ja tämän ystävän silmien edessä

Pienokainen oli kiemurrellut isänsä sylissä ruokapöydässä. Rimpuilu päättyi isän yllättävään tekoon . Poika purskahti tilanteessa itkuun, joskaan ei varsinaisesti loukannut itseään. Käräjäoikeus tuomitsi 54-vuotiaan helsinkiläisen pahoinpitelystä 60 päiväsakkoon Menestyvän miehen tuloissa sakoista kertyy maksettavaa 3480 euroa. Tapaus sattui Hangossa viime vuoden maaliskuussa. Ruokapöydän ympärillä oli kokoontuneena pahoinpitelystä sittemmin tuomittu mies, yksivuotias poika, pojan äiti sekä naispuolinen ystävä.

Kommentaarid
(Külastatud 546 korda, 1 külastust täna)