Soome ema jättis lapse hambad hooletusse – kohus mõistis emalt välja 4400 eurot

Soomes jättis ema alla 4-aastase lapse hambad hooletusse ja peab kohtu otsuse kohaselt maksma lapsele 4400 eurot hüvitist.

Aastal 2008 sündinud lapsel tuvastati 2012. aastal augud kokku 12 hamba sees. Ema viis lapse arsti juurde alles siis,kui piimahambad olid pea täielikult ära lagunenud, vahendab Ilta-Sanomat.

Ema kolis Oulusse, aga enne seda elas Kempeles, kus pere ei saanud kutset hambaarsti juurde. Esimest korda viis ema lapse arsti juurde alles 2012. aastal Oulus.

Paarikümnest suus olnud hambast oli terve ainult mõni piimahammas. 2012. aastal parandati lapsel korraga ära 12 hammast. Kuus auku olid hästi näha, mistõttu ema oleks pidanud kohtu hinnangul seda märkama.

Aastatel 2012-2016 parandati väiksel poisil kokku 16 hammast ja üks hammas tõmmati välja. Prokuratuur nõudis 1974. aastal sündinud emale karistust lapsevastase vägivalla ja vigastuse tekitamise tõttu. Kohus aga ei leidnud, et ema oleks olnud kuriteos süüdi. See aga ei vabastanud ema hüvitise maksmise kohustusest.

Kohtus tugines ema kaitsja naise enda tervislikule olukorrale, kuna emal esinesid paanikahäired, mis raskendas hammastega tegelemist. Naisel oli olnud 2012. aastal ajuverejooks, mistõttu ta oli pikalt haiglas.

Äiti laiminlöi poikansa hammashoidon: alle 4-vuotiaan suusta paljastui karmea yllätys – joutuu maksamaan lapselleen 4 400 euron korvaukset

Alle nelivuotiaan lapsensa hammashoidon laiminlyönyt äiti joutuu maksamaan vuonna 2008 syntyneelle pojalleen 4 400 euron korvaukset reikäisistä hampaista. Äiti oli saanut vietyä lapsen hammaslääkäriin vasta siinä vaiheessa, kun maitohampaissa oli käynyt lähes täystuho. Ennen Ouluun muuttamista äiti oli asunut lapsen kanssa Kempeleessä, jossa perheelle ei ollut tullut kutsua hammaslääkäriin.

Kommentaarid
(Külastatud 1,167 korda, 2 külastust täna)