„See on fašism!” – soomlased vihased kütusemaksu tõusu ja teemaksude peale

Soome uus sotsiaaldemokraatlik valitsus kavatseb tõsta hüppeliselt kütuseaktsiisi, et sellega koguda aastas 250 miljonit eurot täiendavat raha eelarvesse. Samuti on kavas kehtestada teemaksud. Soomlased on selle peale väga vihased.

MTV uudiste küsitletud autojuhid rääkisid, et kütuse hind on Soomes juba niigi väga kõrge ja seda pole enam võimalik tõsta. Autojuhtide väitel ei saa ühiskonda edasi arendada kütuse hinna arvelt. Inimesed peavad igale poole sõitma autoga ning see läheb nüüd palju kallimaks.

Samuti on soomlased vihased teemaksude peale ja leiavad, et see on lihtsalt lihtsama vastupanu teed minek – võtta raha ära autoga sõitjatelt.

Autojuhtide arvates lööb kütuste hinnatõus kõige valusamalt just väikse ja keskmise sissetulekuga inimesi, kes niigi on raskes olukorras. Igal inimesel peaks olema õigus liikuda, aga kütuse hinnatõus piirab inimeste liikumisvabadust.

Üks autojuht leiab teemaksude kohta, et kui kõike tahetakse maksustada, siis on see fašism. See aga pole kellegi suhtes õiglane.

Soomes maksab bensiin 95 juba 1,63 eurot liiter. Kui hind tõuseb seoses maksutõusuga üle 1,7 euro, siis ajab see hinge täis. Mujal Euroopas maksab bensiin 1,1-1,2 eurot liiter.

Kommentaarid
(Külastatud 829 korda, 1 külastust täna)