Putin kritiseeris teravalt Lääne liberaalset suhtumist migrantidesse, gay-õigustesse ja multikulturalismi

Jaapanis juhtivate tööstusriikide G20 tippkohtumisel osalev Vene president kritiseeris teravalt Lääne liberalismi märkides, et see võimaldab immigrantidel „tappa, lõhkuda ja vägistada karistamatult, kuna nende õigusi kaitstakse”.

President Vladimir Putin ütles tippkohtumise ajal ilmunud intervjuus väljaandele Financial Times, et Euroopa ja Ameerika liberaalsed väärtused lähevad vastuollu traditsiooniliste pereväärtustega ja on vastuolus ühiskonna enamuse huvidega.

Putin ütles ühtlasi, et Saksamaa kantsler Angela Merkel tegi 2017. aastal saatusliku vea, kui lasi maale sisse miljon pagulast. Putini sõnul pole liberaalidel mingit õigust teistele oma tahet peale suruda nagu seda on tehtud viimased paarkümmend aastat.

Liberaalne idee näeb Putini väitel ette seda, et midagi teha ei tohi. „Et migrandid võivad tappa, lõhkuda ja vägistada karistamatult, kuna nende kui migrantide õigusi kaitstakse,” märkis Putin. Tema väitel peab igale kuriteole järgnema karistus. „Liberaalne maailmavaade on oma aja ära elanud,” märkis Putin, „see on läinud konflikti ühiskonna enamuse huvidega.”

Vladimir Putin says liberalism has ‘become obsolete’

Vladimir Putin has trumpeted the growth of national populist movements in Europe and America, crowing that liberalism is spent as an ideological force. In an FT interview in the Kremlin on the eve of the G20 summit in Osaka, Japan, the Russian president said “the liberal idea” had “outlived its purpose” as the public turned against immigration, open borders and multiculturalism.

Kommentaarid
(Külastatud 394 korda, 1 külastust täna)