Põrgu vulkaan purskas Kuriilidel, suur tahmapilv liigub ida poole

Kaug-Idas Jaapani lähedal Kuriilidel purskas täna, laupäeva hommikul Raikoke vulkaan ning suur, 13 kilomeetri kõrguseni ulatuv ning 600 kilomeetri pikkune tahmapilv liigub ida suunas ja häirib lennuliiklust.

Raikoke vulkaan purskas viimati üle 100 aasta tagasi. Raikoke nimi tuleb ainu keelest ja tähendab põrgut.

Kuriilidel on ligi 40 aktiivset vulkaani, mis võivad iga hetk pursata.

jaime s. sincioco on Twitter

Raikoke volcano in Kuriles, Kuril Islands was reported erupting at 18:10 UTC on 22 June 2019 based on Japan’s Himari 8 Satellite. Ash-laden plume rising to 13-km altitude was noted drifting eastward. VAAC Tokyo issued warnings to world-wide #aviation to avoid the area. #Raikoke

Kommentaarid
(Külastatud 582 korda, 1 külastust täna)