Maroko taotleb surmanuhtlust kolmele mehele, kes kahel Põhjamaa naisel pead otsast ära lõikasid

Maroko prokurörid nõuavad surmanuhtlust kolmele mehele, kes lõikasid otsast kahe Skandinaavia turisti pead eelmise aasta detsembris.

Taani tudeng Louisa Vesterager Jespersen (24) ja norralanna Maren Ueland (28) tapeti eelmise aasta detsembris matkamise ajal Marokos Atlase mägedes. Kohtu all on Abdessamad Ejjoud and Younes Ouaziyad, kes tunnistasid, et nemad lõikasid naistel pead otsast. Seda filmis kolmas mees Rachid Afatti, vahendab Daily Mail.

Prokurörid nõuavad meestele surmanuhtlust, kuigi Marokos pole sellist karistust täide viidud alates 1993. aastast.

Ülejäänud 21 kahtlusalusele ISIS-ega seotud mehele taotletakse vanglakaristust 15 aastast kuni eluaegseni.

Prokuratuuri väitel on tegemist „verejanuliste koletistega”, kuna Jesperseni ilma peata kehalt leiti 23 vigastust ja Uelandil 7 vigastust. 25-aastane Abdessamad Ejjoud tunnistas, et lõikas ühel naisel pea maha ja et teine mees lõikas teise pea. Ta lisas, et nad armastavad ISIS-t ja palusid Jumalat.

Kohtu alla antud kolm kahtlusalust (vasakult) Rachid Afatti, Younes Ouaziyad ja Abdessamad Ejjoud. Foto: Daily Mail

Morocco seeks death penalty for three terror suspects

Danish student Louisa Vesterager Jespersen and Norwegian Maren Ueland were killed while camping in the Atlas Mountains in Morocco last December Suspected ringleader Abdessamad Ejjoud and fellow killer Younes Ouaziyad admitted they had beheaded the girls, while Rachid Afatti filmed the murders Prosecutors want them executed, although Morocco has not done so since 1993 Moroccan prosecutors have asked for the death penalty for three suspected jihadists who killed a pair of Scandinavian hikers last December.

Kommentaarid
(Külastatud 948 korda, 1 külastust täna)