Maailmas hetkel parim odaviskaja, eestlane Magnus Kirt Soome meediale: isa ei jõudnud saavutusi ära oodata

Maailmas hetkel parim odaviskaja, Soomes võistlustel oda üle 90 meetri lennutanud Magnus Kirt ütles intervjuus Soome Yle-le, et teda innustas sporti tegema isa, kes kahjuks ei jõudnud tema saavutusi ära oodata.

Kirti vise läks lahti 2015. aastal, isa Peeter Kirt aga suri 2014. aastal 64-aastaselt. Peeter Kirt oli Eesti kelgukoondise treener ja nägi palju vaeva. Just isa pealt nähtud vaeva tõttu ei valinud Magnus kelgutamist, vaid kergejõustiku ja odaviske.

Tõrva linnas 1990. aastal sündinud Kirt puutus küll noorelt spordiga palju kokku, aga siis jäid tema saavutused pigem tagasihoidlikuks. Ta polnud juuniorina suurem täht. Kümmekond aastat tagasi oli ta juunioride EM-võistlustel alles 22. kohal. Toona võitis kulla Andreas Hofmann, keda Kirt nüüd edestas.

Kirt tunnistab, et viskab oda isa mälestuseks. Isa oli tema suurim mõjutaja ja sada protsenti spordimees. 29-aastase Kirti jaoks tuli suurem edu eelmisel aastal, mil ta võitis Berliini EM-võistlustel proksi tulemusega 85,96.

Nüüd algab valmistumine Doha MM-võistlusteks, milleni on veel kolm kuud aega.

Viron keihästähti kertoo vaikeasta taistelustaan – isä ei ehtinyt nähdä Magnus Kirtin maailmanvalloitusta: “Hän on urani suurin vaikuttaja”

Kaksi 90 metrin keihäskaarta tällä viikolla heittäneen Magnus Kirtin taival huipulle on ollut kivinen.

Kommentaarid
(Külastatud 1,479 korda, 1 külastust täna)