Ligi 500 meetri pikkune Keilaniemi Kehä I tunnel sai valmis

Helingi külje all Espoos sai valmis Keilaniemi Kehä I ligi 500-meetrine tunnel, mis võimaldab tee kohale rajada uue elurajooni.

Tunnelit on ehitatud juba aastast 2016. Tunnelis on kummagis suunas kolm sõidurida. Pikkus on 460 meetrit, vahendab Helsingin Sanomat.

Espoo linnavalitsuse info kohaselt suunatakse sõidukid tunnelisse teisipäeva õhtul. Samal ajal muutub Keilaniemis liikluskorraldus.

Pärast tunneli kasutuselevõttu läheb Kehä I liiklus tunnelisse ja selle kõrvale rajatud ajutine ühendustee lammutatakse. Ida pool hargneb tunnel kaheks: Leppävaara ja Kuusisaari suunal.

Uus tee Otaniemisse kulgeb Länsiväylä kaudu läbi tunneli Kuusisaari poole. Läbi tunneli hakkab arvestuste kohaselt sõitma päevas 35 000 sõidukit. Bussiliinid jäävad pärast liikluskorralduse muutmist samaks.

Enne tunnelit jagas Kehä I teineteisest Keilaniemi, Otaniemi ja Tapiola. Keilaniemi oli varem büroohoonete piirkond, aga pärast tunneli avalist tulevad sinna park ja elumajad. Tunneli maksumus oli Espoo linnale ligi 100 miljonit eurot.

Kehä I:n puolen kilometrin tunneli avataan tiistaina, näin Keilaniemen liikennejärjestelyt mullistuvat

Uusi Kehä I:n tunneli Espoon Keilaniemessä avataan liikenteelle tiistaina. Tunneli on 460 metriä pitkä. Espoon kaupungin mukaan ajoneuvot ohjataan tunneliin tiistai-illan aikana. Samalla Keilaniemen alueen liikennejärjestelyt muuttuvat laajemminkin. Tunnelin käyttöönoton jälkeen Kehä I kulkee Keilaniemessä maan alla, ja väliaikainen tunnelin vieressä kulkenut ajoyhteys puretaan. Itäpäässä tunneli haarautuu Leppävaaran ja Kuusisaaren suuntaan.

Kommentaarid
(Külastatud 427 korda, 1 külastust täna)