KUUM: Soome uue valitsuse teemaks tähendab autoomanikele aastas 1000 euro suurust lisakulu

Soome uus valitsus kehtestab teemaksud, mis tähendab autojuhtidele aastas 700-1000 euro suurust lisakulu.

Helsingi ühistranspordiettevõtte HSL-i hinnangul korjatakse ainuüksi pealinna piirkonnast aastas kokku ligi 200 miljonit eurot. Automaks pannakse kõigile senistele autoga seotud kuludele otsa, vahendab Ilta-Sanomat.

Lisaks teemaksude tõstab Soome uus valitsus kütuseaktsiisi, et saada aastas juurde 250 miljonit eurot.

Maksu hakatakse tõenäoliselt korjama spetsiaalsete väravate kaudu, kust läbi sõites registreeritakse sõit ja võetakse vastavalt sellele tasu.

Hallitusohjelmasta löytyvä tiemaksu tarkoittaisi autoilijalle jopa tuhannen euron vuotuista lisäkustannusta

Maaliskuussa 2019 hyväksytyn pääkaupunkiseudun maankäyttö- ja liikennesuunnitelman mukaan Rinteen hallitusohjelmasta löytyvät tiemaksut tarkoittaisivat yksityisautoilijalle enimmillään noin 700-1000 euron vuosikustannusta. Kyseinen summa tulisi maksettavaksi kaikkien jo olemassa olevien autoilukulujen päälle, mukaan lukien tulossa olevat 250 miljoonan euron suuruiset polttoaineverojen korotukset.Kuluttajien maksuhalukkuudesta Helsingin seudun liikenne HSL:n johdolla laadittu liikennesuunnitelma toteaa, että autoilijat maksavat kyllä pääkaupunkiseudulla tien käytöstä, ” jos automatka on riittävän tärkeä, vaikka tarjolla olisi henkilöautolle kilpailukykyisiä vaihtoehtoja “.

Kommentaarid
(Külastatud 2,175 korda, 1 külastust täna)