KURB LUGU: Soome toll avastas Eestist toodud koerakutsikad – pandi magama

Soome toll avastas pühapäeval Helsingi sadamas ühest autost pappkastist Eestist toodud koerakutsikad, kes pandi magama.

Helsingi politsei info kohaselt oli toll peatanud pühapäeval Helsingis Katajanokka laevaterminalis ligi 50-aastase eesti mehe, kes oli toonud Eestist Soome kaheksa segaverelist koerakutsikat. Kutsikad olid auto pagasiruumis pappkastis. Meest kahtlustatakse salakaubaveos.

Mehel polnud ühtegi dokumenti koerte päritolu, vaktsineerimiste ega tervise kohta. Koertel polnud ka Euroopa Liidu lemmikloomapassi ega kiipe. Koerad oldi sunnitud magama panema, kuna nad kujutasid ohtu nii inimestele kui teistele loomadele, teatas Helsingi politsei.

Politsei kahtlustab, et mehel oli kavatsus kutsikad Soomes maha müüa. Sama isik on jäänud ilma dokumentideta koertega vahele ka paar aastat varem.

Loomadega seotud kuritegude uurimisgrupp teeb kõik selleks, et selliseid asju ära hoida. Lemmiklooma ostmine salakaubavedajalt või kutsikavabrikult on vastututundetu tegu ja põhjustab kannatusi loomadele. Nii kaua, kuni selliste kutsikate järele on nõudlust, nii kaua on ka pakkumist. Ostjad peavad võtma vastutuse ja kontrollima, et uuel lemmikloomal oleksid paberid korras.

Soome toiduametist saab infot, kuidas käib loomade seaduspärane toomine Soome.

Siin on politsei avaldatud pildid salakaubana Soome toodu koerakutsikatest:

Politsei foto.
Politsei foto.
Politsei foto.

Helsingin poliisi on Twitter

Lemmikin hankkiminen salakuljettajalta tai pentutehtailijalta on vastuutonta ja aiheuttaa kärsimystä eläimille. Niin kauan kuin näille pennuille on kysyntää, on myös tarjontaa. Ostajien on kannettava vastuu ja selvitettävä, että uudella lemmikillä on taustat kunnossa.” https://t.co/qGVA44kiIW

Kommentaarid
(Külastatud 1,158 korda, 1 külastust täna)