Kolm venelast ja üks ukrainlane saavad süüdistuse Malaisia reisilennuki allatulistamises

Kolm venelast ja üks ukrainlane saavad süüdistuse Malaisia reisilennuki lennul MH17 allatulistamises viis aastat tagasi.

Hollandi juhitud rahvusvaheline uurimiskomisjon JIT on jõudnud järeldusele et lennuki tulistasid alla Vene kodanikud Igor Girkin, Sergei Dubinski ja Oleg Pulatov, kes varjavad end Venemaal. Ukraina kodanik Leonid Hartšenko aga arvatakse elavat Ida-Ukrainas, mis pole Ukraina võimude kontrolli all, vahendab MTV.

JIT-i andmetel uurimine jätkub ja välja võib tulla veel süüdistatavaid. Aasta aega tagasi tehti kindlaks, et lennuk tulistati alla Vene õhutõrje raketiga BUK. Tookord ei nimetatud ühegi süüdistatava nime.

Malaisia Airlines’i Boeing 777 oli teel Amsterdamist Kuala Lumpurisse. Kõik lennukis olnud 298 inimest said surma.

Kommentaarid
(Külastatud 498 korda, 1 külastust täna)